Merkez Bankası'nın kura müdahale ettiği iddiasına Bakan Şimşek'ten açıklama: Yalanladı

Düzenleyen: / Kaynak: Twitter
- Güncelleme:
Merkez Bankası'nın kura müdahale ettiği iddiasına Bakan Şimşek'ten açıklama: Yalanladı

Ekonomi Haberleri  / Twitter

Merkez Bankası'nın seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile kura müdahale ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sermaye piyasalarını ve Türk lirası enstrümanlarını geliştirmek için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Sosyal medyada dolaşan 'Merkez Bankası'nın seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile kura müdahale ettiği' iddiasına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Bakan Şimşek, Türk Lirası enstrümanlarını geliştirmek ve cazip kılmak adına çalışmalarına devam ettiklerini belirterek söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan Merkez Bankası'nın kura müdahale ettiği iddialarına ilişkin yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

-Merkez Bankası’nın seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile kura müdahale ettiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.  Hazine ve Merkez Bankası olarak sermaye piyasalarını ve TL enstrümanlarını geliştirmek ve cazip kılmak adına çalışmalarımıza yoğun şekilde devam etmekteyiz.  Zaman içinde bütün sorunların üstesinden geleceğiz.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1697260173881233638

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...