Döviz kurlarında rekor serisi: Dolar, euro ve sterlin yeni güne yükselişle başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Döviz kurlarında rekor serisi: Dolar, euro ve sterlin yeni güne yükselişle başladı

Ekonomi Haberleri

Yeni ekonominin iş başı yapmasının ardından haftaya yükselişle başlayan döviz kurlarında rekor serisi sürüyor. Dolar, euro ve sterlin yeni güne rekor kırarak başladı.

Seçimlerin ardından yeni ekonomi yönetiminin iş başı yapmasının ardından döviz kurlarında hareketlilik sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in devir teslim töreni sırasında şeffaflık, tutarlılık ve öngörülebilirlik mesajı vermesi sonrasında dolar 21 TL'yi aşmış, euro ise 23 TL'yi zorlamıştı. Haftanın ikinci işlem gününde döviz kurlarında rekor serisi devam etti.

DOLAR 22 TL'YE DAYANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü kabineyi açıkladığı sıralarda 21 TL'nin altına gerileyen ancak dün güne 21,1340 liradan başlayan Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününde 22 TL'ye dayandı. Dolar, bu sabah saat 07.00’de 21,72 TL'yi görerek tarihi seviyeye çıktı. Saat 9.00 itibarıyla Dolar/TL, 21,45 TL'den işlem görüyor.

Döviz kurlarında rekor serisi: Dolar, euro ve sterlin yeni güne yükselişle başladı

EURO 23 TL'Yİ AŞTI

Haftanın ilk gününü 22,90’dan kapatan Euro/TL, bu sabah 23,35’e kadar tırmandı. Saat 9.00 itibarıyla Euro/TL, 23.24 TL'den işlem görüyor.

STERLİN 27 TL'Yİ AŞTI

Bir rekor da sterlinden geldi. İngiltere para birimi Sterlin, 27,13 TL'ye yükselerek tüm zamanların zirvesine çıkt. Sterlin/TL saat 9.00 itibarıyla 27,06’dan işlem görüyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...