Mehmet Şimşek'ten TCMB için ilk hamle: Erdoğan 'Müthiş Türk kızı' Gaye Erkan ile görüşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mehmet Şimşek'ten TCMB için ilk hamle: Erdoğan 'Müthiş Türk kızı' Gaye Erkan ile görüşecek

Ekonomi Haberleri

Ekonomi yönetiminin başına geçen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası (TCMB) için ilk hamle geldi. Yeni dönemde TCMB yönetiminde değişiklik yapılmasını isteyen Şimşek, 'Müthiş Türk kızı' olarak bilinen Hafize Gaye Erkan'ın ile görüştü. İddialara göre Erkan, çok yakında Erdoğan ile görüşecek.

Türkiye Yüzyılı'nın ekonomisine yön verecek olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde atacağı adımlar için harekete geçti. Ekonomi yönetiminde kendi çalışma kadrosunu kurmaya hazırlanan Mehmet Şimşek, ilk neşteri Merkez Bankası'na vurmaya hazırlanıyor. 

ŞİMŞEK GAYE ERKAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Mehmet Şimşek, ilk iş olarak Naci Ağbal'ın ardından Mart 2021'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına getirilen ve politika faizinin yüzde 8.5 baz puana kadar düşmesine katkı sağlayan Şahap Kavcıoğlu ile yolları ayıracak.

NTV'de yer alan habere göre Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın başına getirmek istediği Hafize Gaye Erkan ile bugün bir araya geldi.

ERDOĞAN'DAN 'MÜTHİŞ TÜRK KIZI'NA RANDEVU

Amerika Birleşik Devletleri'nde 'Müthiş Türk kızı' olarak bilinen Hafize Gaye Erkan dün akşam saatlerinde Türkiye'ye geldi. Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olma adayı olan Hafize Gaye Erkan, iddialara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de külliyede görüşecek.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...