Ev alacaklar için BDDK'dan kritik karar: 2 yıl geri ödemesiz, 1 yıl faizsiz...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ev alacaklar için BDDK'dan kritik karar: 2 yıl geri ödemesiz, 1 yıl faizsiz...

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) konut kredisi için devreye aldığı yeni düzenlemenin detayları belli oldu. Kentsel dönüşüme özel kredi desteğinde 2 yıl ödemesiz, 1 yıl faizsiz kredi verilecek. Aylık ödemelerin 5 bin 833 TL'den başladığı kampayaya başvuru süresi uzatıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) konut kredisi için devreye aldığı yeni düzenlemenin detayları belli oldu. Kentsel dönüşüme özel kredi desteğinde 2 yıl ödemesiz, 1 yıl faizsiz kredi verilecek. Aylık ödemeler ise 5 bin 833 TL'den başlıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından kentsel dönüşüm için atılacak adımlar yakından takip ediliyor. Son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kararında riskli yapı tespit edilmesi nedeniyle yıkılmış olan veya hakkında yıkım kararı alınan konutlara sahip olanlar için kredi kolaylığı getirilmişti.

Yeni kampanya kapsamında riskli yapıda oturanlar için; bir konut için 700 bin TL'ye kadar hibe, 700 bin TL'ye kadar kredi desteği ve 100 bin TL'ye kadar tahliye desteği verilecek.

100 BİN TL HİBE DESTEĞİ

Ayrcıa kiracılar da bir kereye mahsus ve geri ödemesiz olmak üzere 100 bin TL tahliye desteği alacak.

İş yerleri için de 350 bin TL hibe, 350 bin TL kredi ve yine geri ödemesiz taşınma desteği olacak. Yine kiracılara da yine 100 bin TL kira desteği sunulacak.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ, 1 YIL FAİZSİZ KREDİ

Kampanyada ruhsat tarihinden itibaren 24 ay geri ödemesiz dönem uygulanacak. Ödemeler ilk 12 ay faizsiz, 120 ay uygun vadeli şekilde gerçekleşecek. Kredi verilirken ise hak sahibinin gelir ve kredi puanlarına ise bakılmayacak.

İşte yıl yıl 700 bin TL kredide ödeme planı:

  1. yıl: Ödemesiz
  2. yıl: Ödemesiz
  3. yıl: (Faizsiz) 5 bin 833
  4. yıl: 6 bin 125
  5. yıl: 6 bin 431
  6. yıl: 6 bin 753
  7. yıl: 7 bin 90
  8. yıl: 7 bin 445
  9. yıl: 7 bin 817
  10. yıl: 8 bin 208
  11. yıl: 8 bin 618
  12. yıl: 98 bin 49

BAŞVURUYU KAÇIRANLARA FIRSAT

Söz konusu kampanyaya başvurular geçen sene Nisan ayında başlamış, 1.2 milyona yakın müracaat yapılmıştı. Bakanlık başvuru dönemini kaçıranlar için kritik bir karar verdi. Öncelik başvuru sahiplerine verilecek ama sonradan katılmak isteyenler de kapsama alınacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...