Forbes dünyanın en zenginlerini açıkladı: Listede 2 Türk yer aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Forbes dünyanın en zenginlerini açıkladı: Listede 2 Türk yer aldı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Forbes Dergisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en zengin insanlarını gözlemleyerek hazırladığı Forbes 400 listesini yayınladı. 18 yeni milyarderin dahil olduğu liste, geçen yıla göre 500 milyar dolar daha zenginleşirken, 2 Türk iş insanı da listede yer aldı.

Forbes dün ABD'nin en zengin 400 kişisini açıkladı. Forbes'un listesine göre, Amerika'nın süper zenginleri geçtiğimiz yıl toplam 500 milyar dolar kaybettikten sonra, ülkenin en zengin 400 insanı hepsini geri kazandı. Bu zengin grup şu an da toplam 4,5 trilyon dolar değeri ile 2021'de kırılan rekoru egale ediyor. Bu dönemde en yüksek kazanç elde eden grup teknoloji şirketleri oldu. Zenginler, kazançlarının yarısını toparlanan teknoloji hisselerinden kazanıyor. 8 teknoloji patronunun servetlerine en az 10 milyar dolar ekledikleri tahmin ediliyor. 

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ AMBARGO KOYDU

Dünyanın en zengin insanlarının servetlerini takip eden dergi, toplam servetleri 4.5 trilyon dolar olan zenginlerin listesinde bu yılda ilk sırayı 251 milyar dolarlık servetiyle Elon Musk'a verdi. Musk'ın ardından Amazon'un sahibi Jeff Bezos 160 milyar dolar ile gelirken, 3.sırada 158 milyar dolarla Oracle'nin sahibi Larry Ellison yer aldı. Toplam servetleri 1.3 trilyonu aşan ABD'nin ilk 10 zenginlerinden Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Bill Gates geçen yıla oranla servetlerini 300 milyar dolar artırdı.

Forbes dünyanın en zenginlerini açıkladı: Listede 2 Türk yer aldı

TRUMP LİSTEDE YOK

Listede bu yıl eski ABD Başkanı Donald Trump yer almazken, Trump'ın yüzde 19'luk servet düşüşüyle 2,6 milyar dolar gerilemesi dikkat çekti. Josh Kushner, risk sermayesi şirketi Thrive Capital ile 18 yeni milyarder listesine adını yazdırdı. 38 yaşındaki Kushner emlak kralı Charles Kushner’in oğlu, Trump’ın damadı, Jared Kushner’in de kardeşi oluyor.  Michael Jordan da bu sene yükselen serveti ile listede kendisine yer bulanlardan oldu. Ünlü NBA yıldızı Michael Jordan, 60 yaşında 3 milyar dolarlık servetiyle 379'uncu sıradan listeye dahil oldu.

Forbes dünyanın en zenginlerini açıkladı: Listede 2 Türk yer aldı

LİSTEDE 2 TÜRK VAR

Türk iş insanları Eren Özmen ve Fatih Özmen çifti de listede kendilerine yer bulanlar arasına girdi. Eren Özmen 3,4 milyar dolarlık servetiyle 338. sırada kendisine yer bulurken, Fatih Özmen ise 3,3 milyar dolarlık serveti ile 345. sırada yer aldı. Özel havacılık ve savunma şirketi Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) sahipleri olan çift bu yıl listeye girdi. Özmenlerin 1994 yılında satın aldığı SNC şirketi, son yıllarda Dream Chaser uzay aracı, NASA tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu’na en az yedi kargo görevi için sözleşme imzalamıştı.

Forbes dünyanın en zenginlerini açıkladı: Listede 2 Türk yer aldı

Listede yer alan ilk 10 iş insanı şunlar:

1- Elon Musk (251 milyar dolar)

2- Jeff Bezos (161 milyar dolar)

3- Larry Ellıson (158 milyar dolar / Oracle)

4- Warren Buffet (121 milyar dolar / Berkshire Hataway)

5- Larry Page (114 milyar dolar / Google)

6- Bill Gates (111 milyar dolar/ Microsoft)

7- Sergey Brin (110 milyar dolar / Google)

8- Mark Zuckerberg (106 milyar dolar / Meta)

9- Steve Ballmer (96,3 milyar dolar / Bloomberg Lp)

10- Michael Dell (71,5 milyar dolar / Dell Tech)

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...