Gençlere yeni tuzak! Cepten vurgun

- Güncelleme:
Gençlere yeni tuzak! Cepten vurgun

Ekonomi Haberleri

"Paranız yoksa cep telefonu faturanız var” sloganını kullanan siteler, nakit ihtiyacı olanlara ufak bir komisyon karşılığında mobil ödeme çekip kalan parayı yollayacağını iddia ediyor. Telefonunuzdan ödemeyi alan site görevlisi anında ortadan kayboluyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ

Her gün farklı bir yöntem ile karşımıza çıkan dolandırıcılar, şimdi de gençleri mobil ödeme tuzağına çekiyor. ‘Paranız yoksa cep telefonu faturanız var’ sloganlarıyla hareket eden onlarca site, belli bir komisyon karşılığında, cep telefonundan mobil ödeme çekeceğini ve komisyonunu alarak kalan parayı verilen IBAN adresine yollayacağını iddia ediyor. Ancak site sahibi parayı aldıktan sonra kayıplara karışıyor. Bu dolandırıcılık metoduyla ilgili olarak şikâyet siteleri ve tüketici derneklerine her gün yüzlerce şikâyet yağıyor. Birçok kişi parasını geri alabilmek adına mahkemeye başvurduğunu belirtiyor. 

RAKAM FATURAYA YANSIYOR

Sistem şöyle işliyor: Nakde ihtiyacı olan kişi onlarca siteden birine giriyor. Burada belli komisyonlar alınarak nakit para verileceği belirtiliyor. Mesela; “500 lira mobil çekime, 400 lira nakit para” gibi… Ardından sitedeki canlı destek sayfasından mesajlaşma başlıyor. Dolandırıcı çetesi kurbanına “Size gelen ‘Oyun alındı’ mesajını onaylayın” diyor. Ve kişi bu mesajı onayladıktan sonra hesabından para çekilmiş oluyor. Dolandırıcı aldığı oyunu başkalarına satarak kazanç sağlıyor. Ancak dolandırdığı kişinin IBAN adresine parayı göndermiyor ve telefonunu direkt engelliyor. 

BÜYÜK MEBLAĞLARA ULAŞTI

Bu yöntemin özellikle para ihtiyacı olan gençleri hedef aldığını söyleyen adli bilişim uzmanı İsa Altun “Bu tür internet yapılanmaları tespit edilip kapatılsa dahi hemen yenisi açılabiliyor. Parayı kaptırdığınızda ise herhangi bir muhatap bulamıyorsunuz. Rakamlar küçük görünse de, her gün binlerce kişi bu yolla dolandırılıyor. Toplama baktığınızda büyük meblağlar ediyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...