Günlük kiralamaya komşu onayı şartı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Günlük kiralamaya komşu onayı şartı

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Büyük bir sektöre dönüşen günlük daire kiralama için yapılan saha araştırmasında en büyük endişe “güvenlik” çıktı. Bu ‘sektörün’ oluşturduğu vergi kaybını önleyecek tedbirlerin yanı sıra güvenlik problemi de “bütün komşuların izni” şartıyla giderilecek.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Günlük kiralık evlerden elde edilen kayıt dışı gelirin ekonomiye kazandırılması için çalışılırken, bu alandaki problemlerden birinin de “güvenlik” olduğu belirlendi. Konuyla ilgili saha araştırması yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, günlük kiralık evlerle ilgili şikâyetlerde “güvenlik” gerekçesinin öne çıktığını tespit etti.

YENİ DÜZENLEMEYLE PROBLEM ÇÖZÜLECEK

Bakanlık kaynakları “Yaptığımız araştırmalarda vatandaşların, yaşadıkları binalardaki kayıt dışı günlük kiralık evlerden tedirgin olduğunu belirledik. Vatandaşlar, ‘Evlere kimlerin girdiği, evlerden kimlerin çıktığı belli olmuyor. Tanıdık yüzler görmüyor ve korkuyoruz’ diyor” bilgisini verdi. Günlük kiralamalara yönelik yeni yasal düzenlemeyle bu problem de çözülecek. Günlük kiralık daire, apartman içerisinde yer alıyorsa bütün komşuların bu tür kiralamaya izin vermesi gerekecek. Eğer sadece bir kişi bile izin vermezse, kiralama yapılamayacak.

Öte yandan, mülk sahiplerinin günlük kiralamalar ile evini normal kiraya vermesinden daha fazla gelir elde ettiği ve kayıt dışı olması sebebiyle vergiden kaçabildiği tespit edildi. Yapılan saha araştırmalarında iş adamlarının da özellikle tatil bölgelerindeki lüks villalarını günlük kiraya vermeye tenezzül ettiği ve bu şekilde kayıt dışı gelir elde ettiği gözlemlendi. Ancak kanuni düzenleme kapsamında bunların kayıt altına alınmasıyla, zenginlerin bu yoldan uzaklaşacakları da öngörülüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...