Günlük kiralık evlere belge şartı geldi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Günlük kiralık evlere belge şartı geldi

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Artık evlerin günlük kiralanabilmesi için izin belgesi alınması gerekecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, izin belgesi vermeye, belge ile plaket ücretlerini belirlemeye yetkili olacak. İzinsiz kiralama faaliyetlerinin elektronik ticaretine ve tanıtımına imkân sağlayan “AirBnB” gibi siteler hakkında her bir konut için 100 bin lira ceza uygulanacak. Bir yıl içerisinde aynı konutu yasaya aykırı şekilde 4 defadan fazla kiralayanlar bir milyon lira ceza ödeyecek. Bu arada, Türkiye’de turizm amaçlı günübirlik kiralanan kayıt dışı yaklaşık 80 bin konut var. Evlerin günlük kira ortalaması 3.500 TL’yi buluyor. Yeni yasa ile birlikte yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin TL gelir kayda girecek ve vergiye tabi olacak. Öte yandan, günübirlik kiraların en yüksek olduğu şehir 6.800 TL ile Muğla oldu. Bu ili 3.900 TL’yle Trabzon, 3.500 TL’yle Nevşehir ve Yalova izledi. Kira ortalaması en düşük il ise 400 TL ile Iğdır. Ardından gelen Bingöl’de 660 TL, Kırıkkale’de 900 TL.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...