Hakkari'de kasaplar canlı hayvan bulamıyor! Dana eti 500, koyun eti 400 TL

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Hakkari'de kasaplar canlı hayvan bulamıyor! Dana eti 500, koyun eti 400 TL

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hakkari’de kasaplar canlı hayvan bulmakta zorlandıklarını ve bölgede hayvancılığın giderek azaldığını söyledi. Uyguladıkları fiyat politikasına da değinen kasaplar, dana etini 500, koyun etini 400 liradan sattıklarını belirtti.

Bölgede hayvancılığın giderek azaldığına dikkat çeken kasaplar, hayvancılığın yeniden canlanması için köye dönüşlerin sağlanması gerektiğini belirtti. Dana etini 500, koyun etini 400 liradan sattıklarını belirten kasaplar, hayvancılığın canlanması için çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

"HAKKARİ'DE HAYVANCILIK ÖLDÜ"

1977 yılından beri kasaplık yaptığını belirten H. Ekrem Aldemir, "Hakkari’de son yıllarda sıkıntı var. Hayvan pazarı olmayan tek il Hakkari'dir. Hakkari’ye Diyarbakır, Van, Erciş ve Muş illerinden et getiriyoruz. Hakkari’de hayvancılık ölmüştür. Besicilik hiç yok. Yüksekova ilçesi de olmasa zaten Hakkari’de hiçbir zaman et bulunmaz.

Hakkari'de kasaplar canlı hayvan bulamıyor! Dana eti 500, koyun eti 400 TL - 1. Resim

Hakkari çevresi Aksu tarafında 10 yıl önce 20 bin küçükbaş hayvan vardı. Şimdi o köylerin hepsini toplarsak 2 bin hayvan bulamazsınız. Eğer devlet destek verip vatandaş köyüne geri dönüş sağlarsa, bir köyde en az 50 koyun bile olursa hem istihdam sağlanır hem de et sıkıntısı ortadan kalkar” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda 1 Mart 2024 07:19

yol köprü yapmakla iş bitmiyor

Sonraki Haber Yükleniyor...