Soğan fiyatı hızla düşüyor: Tarlada 4 TL

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Soğan fiyatı hızla düşüyor: Tarlada 4 TL

Ekonomi Haberleri

14 Mayıs seçimleri öncesinde kilo fiyatındaki artışla gündeme gelen soğanın fiyatı hızla düşüyor. Soğanın kilo fiyatı tarlada 4 TL'ye indi.

Market raflarında fiyatının 30 TL'yi bulmasıyla gündeme gelen soğanın kilo fiyatı hasatla birlikte düşmeye devam ediyor. Adana'nın ardından Hatay'dan da soğan hasadıyla ilgili sevindiren haberler geliyor. Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden Hatay’ın Amik Ovası’nda turfanda soğan hasadı sona erdi. Soğan tarlada 4 ile 6 lira arasında alıcı buldu.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre ekim fazlalığı ve yüksek verimin ardından bu hasatla piyasada soğanın fiyatının dengelendiği bildirildi. Soğan hasadı ve binlerce soğan çuvalı dron ile de görüntülendi.

SOĞAN İHRACATININ YASAKLANMASINI DESTEKLİYOR

Adana, Hatay, Gaziantep ve diğer yerlerde soğan hasadı başladıktan sonra fiyatın hızla düştüğünü ifade eden Aynı zamanda soğan üreticisi de olan Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, “Önce yetiştirenler güzel para kazandı. İhracatın yasaklanması burada tabii ki amaç tüketiciyi korumak, biz devletimizin almış olduğu bu kararı destekliyoruz. Devletimizin yanındayız. Burada önemli olan insanların bir plan program dahilinde ekim yapması” dedi.

TARLADA 4-6 TL

Soğan ihracatıyla üreticiye destek olunmasını isteyen Zaroğlu, “Soğanın fiyatını tarlada şuan 4 ile 6 liraya kadar düştü son zamanlarda. Daha önceleri 15 ile 17 liraya kadar satıldı ama daha sonra işte bölgelerde ürünün yetişmesi, ürünün, verimin yüksek olması piyasayı etkiledi. Burada tek çare ihracatın açılıp ürünlerin dışarı gitmesidir. Burada yetişen beyaz soğan, lokantalarda kullanılan tatlı soğandır. Türkiye’de en erken yetişen bölgedeki ürünümüz bu” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...