Türkiye 96 milyar TL kazanç sağladı: Bakan Kurum Emine Erdoğan'ın başlattığı projede detayları açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye 96 milyar TL kazanç sağladı: Bakan Kurum Emine Erdoğan'ın başlattığı projede detayları açıkladı

Ekonomi Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı “Sıfır Atık Hareketi” projesiyle ilgili detayları açıkladı. Bakan Kurum, "Türkiye 96 milyar TL kazanç sağladı" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı “Sıfır Atık Hareketi” projesinde öne çıkan çalışmaları paylaştı.

SIFIR ATIK PROJESİYLE 45.5 MİLYON TON ATIK GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre Bakan Kurum paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde başlattığımız sınırları aşan Sıfır Atık projemizde hedeflerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Geri dönüşüm kazanım oranımızı yüzde 5 artırdık, yüzde 30’a çıkardık. 45,5 milyon ton atığı ekonomiye kazandırdık. Bu yıl yüzde 35’e yükselteceğiz!"

96 MİLYAR TL KAZANÇ SAĞLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açıklamasında, Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülmekte olan Sıfır Atık Hareketi kapsamında israftan kaçınılması, atığın önlenmesi, azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesi hedefleri doğrultusunda bugüne kadar toplanan atıklardan; 96 milyar TL ekonomik kazanç sağlandığı, 4,9 milyon ton sera gazı salınımının önlendiği ve 432 milyon ağacın kurtarıldığı bilgisi de yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...