Hemşire eşini öldüren eski polis memurunun cezası belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hemşire eşini öldüren eski polis memurunun cezası belli oldu

GÜNDEM Haberleri

Kilis'te eski bir polis memuru  Kilis Devlet Hastanesi yakınlarında hemşire eşini tabancayla vurmuş, eşinin yanındaki diğer hemşireyi ise yaralamıştı. Tutuklanan eski polis memurunun yargılandığı davada karar belli oldu ve müebbet hapis cezası verildi.

Geçtiğimiz Mart ayında Kilis Devlet Hastanesi önünde eşi Fatma Solak’ı öldüren, orada bulunan arkadaşı S.Ç.’yi de yaralayan eski polis memurunun yargılandığı dava karar bağlandı. 

Eski polis memuru Hasan Solak hakkında, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahla olası kastla yaralama" suçundan ise 2 yıldan 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanmıştı. Duruşmada söz alan sanık Solak, daha önceki duruşmadaki ifadelerini tekrarladı.

Bir önceki duruşmada, Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık Hasan Solak’ın ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmasını talep etti.

KİN VE NEFRETLE ÖLDÜRMEKTEN MÜEBBET HAPİS

Duruşma çıkışında bir açıklama yapan müşteki avukatı Erdal Emir, bugün karar duruşmasının görüldüğünü ifade ederek, “Sanık Hasan Solak müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Hasan Solak, hastane önünde canavarca bir his ile kaynanasını öldürememesinden dolayı kin ve nefretle eşini öldürülmesi nedeniyle müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı. Ayrıca orada bulunan hemşirenin yaralanmasıyla ilgili olarak ta 1 yıl 8 ay hapis ceza almıştır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Hasan Solak, 22 Mart 2022'de Kilis Devlet Hastanesi yakınlarında hemşire eşi Fatma Solak ile karşılaşmış, çıkan tartışma sonrası tabancayla eşine ateş etmişti. Seken kurşunlardan biri olay yerinde bulunan hemşire S.Ç.'ye isabet etmişti. Yaralanan iki kadın, Kilis Devlet Hastanesine kaldırılmış, hemşire Solak müdahaleye rağmen kurtarılamamış, zanlı ise tutuklanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...