Çözüm Komisyonu raporunu tamamladı, Meclis'ten önce PKK açıkladı

Çözüm Komisyonu raporunu tamamladı, Meclis'ten önce PKK açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Kamuoyuyla perşembe günü paylaşılacağı duyurulan rapor, PKK'ya yakınlığıyla bilinen siteden yayınlandı

Hükümetin terörü bitirmek için başlattığı çözüm sürecine paralel olarak TBMM'de kurulan Çözüm Sürecini Araştırma Komisyonu, çalışmalarını tamamlayarak raporunu Meclis Başkanlığı'na sundu. Komisyonun raporu Perşembe günü kamuoyuyla paylaşacağı açıklandı. Ancak dün beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Akşam saatlerinde PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı raporun detaylarını yayınladı. Bu durum akıllara "rapor PKK'ya sızdırıldı mı?" sorusunu getirdi.
Öte yandan, 420 sayfalık raporun Meclis koridorlarına yansıyan ayrıntılarına göre komisyon, PKK'ya "silahları tamamen bırakma" çağrısı yapıyor. Kürt sorunu konusunda Cumhuriyet döneminden bu yana yazılan raporların yanı sıra, çözüm önerilerinin de yer aldığı raporda silahların bırakılmasıyla birlikte ülkenin normalleşeceği, böyle bir ortamda ise çok daha farklı adımların atılabileceği vurgulandı. Örgütün silah bırakması durumunda koruculuk sisteminin kaldırılabileceğinin ifade edildiği raporda, şehit yakınlarının ve gazilerin yeteri kadar aydınlatılmadığı belirtildi.
Haber Merkezi ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...