Tokat'ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama! Yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Tokat’ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama yaşandı! Olayda son bilgilere göre 5’i jandarma personeli olmak üzere 7 kişi yaralandı. Olayın aileler arası husumetten kaynaklandığı ve patlamanın nedeninin ise sandık içine tuzaklanan el yapımı patlayıcı olduğu ortaya çıktı.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde jandarma ekiplerinin bir ihbar üzerine gittikleri evde patlama meydana geldi. 

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

İlk belirlemelere göre 2’si jandarma personeli 4 kişinin yaralandığı olayda bilanço ağırlaşıyor. Olayda son bilgilere göre 5’i jandarma personeli 7 kişi yaralandı.
Tokat'ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama! Yaralılar var - 1. Resim

İHBAR ÜZERİNE GİTTİLER

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine Erbaa ilçesine bağlı Karayaka beldesi Hürmüzlü köyünde bulunan bir bağ evine intikal etti.
Tokat'ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama! Yaralılar var - 2. Resim
Jandarma ekiplerinin eve girdikleri sırada, henüz sebebi açıklanmayan bir nedenle bir anda patlama yaşandı.Tokat'ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama! Yaralılar var - 3. Resim
İddiaya göre 5 jandarma personeli ile Sefa K. ve Ahmet K. isimli kişiler yaralandı.Tokat'ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama! Yaralılar var - 4. Resim

YARALILAR TEDAVİ ALTINDA

Yaralılar Erbaa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

TOKAT VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa ilçesinde bir bağ evinde meydana gelen patlamanın ilk bulgularını açıkladı. Hatipoğlu, olayın aileler arası husumetten kaynaklandığının anlaşıldığını söyledi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hatipoğlu, patlamada yaralanan jandarma personeli ve vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak şunları kaydetti: "İlk bulgulara göre olayın aileler arası bir husumetten kaynaklandığı anlaşılmaktadır." ifadesini kullandı.

PATLAMAYA EYP YOL AÇTI

Patlamanın nedeninin sandık içine tuzaklanan el yapımı patlayıcı olduğu ortaya çıktı.

Bağ evi sahibi A.K evinin bahçesinde bulunan bir sandıktan şüphelenmesi üzerine durumu devriye faaliyeti yürüten jandarma ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler sandığı açtığı sırada sandık içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlama sonrası olay da bağ evi sahibi A.K., ve oğlu S.K., ile jandarma personeli olan M.A., M.E., B.M., A.S. ve S.E. ağır yaralandı. 

Tokat'ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama! Yaralılar var - 5. Resim

KAÇAN 2 KİŞİ SAMSUN'DA YAKALANDI

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu 5’i jandarma görevlisi 7 kişinin yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcıyla ilgili 2 kişinin yakalandığını duyurdu.

Patlamanın yaşandığı evde incelemede bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan  Hatipoğlu, "Olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişi Samsun’da yakalandılar. Gerekli araştırmaların sonucunda daha detaylı açıklama yapılacak. Gerekli çalışmalar yapılıyor” dedi.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, yaralıları hastanede ziyaret etti. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi'nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi'nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi" dedi.

Tokat'ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama! Yaralılar var - 6. Resim

"PATLAMA SESİYLE OLAY YERİNE KOŞTUK"

Bağ evine yakın yerde ikamet eden Habip Balcı ise yaşananları anlattı. Patlama sesi duyduklarını dile getiren Balcı, "Hemen olay yerine doğru komşularımız gitti. Yaralıları dışarı çıkardık. Bir yaralı askeri taksi ile hastaneye gönderdik." dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Sabri Küyük de olay yerinde incelemede bulundu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...