Hava korsanına F-16'lı operasyon

Hava korsanına F-16'lı operasyon

GÜNDEM Haberleri

Kharkiv-İstanbul seferini yapan uçak, Karadeniz semalarında kaçırılmak istenince alarm verildi, F-16'lar hemen havalandı.

Pegasus Havayolları'na ait Kharkiv-İstanbul seferini yapan 110 yolculu Boeing 737-800 tipi uçağın 2F koltuğunda oturan bir Ukraynalı, "Üzerimde bomba var" diyerek uçağı 22. Kış Olimpiyat Oyunları düzenlenen ve yüksek güvenlik tedbirleri alınan Soçi'ye kaçırmak istedi. Karadeniz semalarındayken meydana gelen olayda, korsan kapısı kapalı olan kokpite de girmek isterken pilotlar, nbsp;'kaçırılma sinyali' verdi. Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'ne gelen kaçırılma ihbarı üzerine dün akşam 17.40'ta Balıkesir'deki 191. Filo'dan iki F-16 uçağı kalktı. Bu uçaklar, 17.58'de Karadeniz üzerinde Pegasus uçağına eşlik ederek, 18.05'te Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesini sağladı. Havalimanında olağanüstü dakikalar yaşanırken devreye Emniyet'in uzman müzakerecisi girdi. Uzman kişi, kendi diliyle temas kurduğu korsandan teslim olmasını istedi. Ancak ret cevabı alındı. 4 saat sonunda ise önce kadın ve çocuklar olmak üzere 110 yolcu tek tek tahliye edildi. Bu sırada içeri sızan özel harekatçılar, mürettebatla yalnız kalan korsana müdahale ederek etkisiz hale getirdi.

VALİ MUTLU'NUN AÇIKLAMALARI - TIKLA İZLE

İŞTE KAÇIRILMAK İSTENEN UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER - TIKLA

nbsp;Hava korsanına F-16'lı operasyon

VALİ MUTLU AÇIKLADI:
Silah kullanmadan aldık
Uçak Sabiha Gökçen'e indikten sonra nefes kesen dakikalar yaşandı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Hasip Soluk, bir televizyon kanalına bağlanarak nbsp;"Hava korsanı kokpitten içeri giremediği için pilotlar da uçağın içinde karartma uygulamış. Uçak korsanın istediği Soçi'ye değil İstanbul'a nbsp;güvenli bir şekilde indi" dedi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da attığı tweet'lerle önce yolcuların tahliye edildiğini ardından da korsanın etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Mutlu, gazetecilere de şunları anlattı: Korsanın bagajından uçaktaki davranışlarına kadar inceledik. Uçakta içki almamış ancak tavırları alkollü izlenimi veriyormuş. Soçi'ye gidip bir mesaj vermek istemiş. Elindeki çantasında elektronik eşyaları var. Tek el ateş etmeden etkisiz hale getirdik. Üzerinde bomba yok. Olayın Çerkezlerle bir ilişkisi de yok. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...