Türkiye'den AB hamlesi

Türkiye'den AB hamlesi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, AB ile müzakereleri hızlandırmak için harekete geçti. Hükümet, AB sürecinden sapma olmadığını 3 reform paketi ile ilan edecek.

Hükümet, yerel seçim döneminde AB yolunda gereken adımların atılmadığı hatta Twitter, YouTube kararları ile bu süreçten uzaklaşıldığı iddialarına reform paketleri ile cevap verecek.Türkiye, AB ile müzakereleri hızlandırmak için harekete geçti. Hükümet, AB sürecinden sapma olmadığını 3 reform paketi ile ilan edecek. Geride bırakılan yerel seçim döneminde AB yolunda gereken adımların atılmadığı hatta Twitter, YouTube kararları ile bu süreçten uzaklaşıldığı iddialarına reform adımları ile cevap verilecek. Biri yargıyla ilgili olmak üzere 3 yeni reform paketi üzerinde çalışma yapılıyor. Kaynaklar reform paketinin içeriğine ilişkin bilgi vermezken paketin yargının yanı sıra şeffaflığı sağlayacak düzenlemeler ve çözüm sürecine de etkisinin olacağını ifade etti. AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stephan Füle'nin Mayıs ayında Türkiye'ye geleceği bildirilirken, bu ziyaret kapsamında AB ile Türkiye arasında bir türlü açılmayan 23 ve 24. fasıllarla ilgili alt komitelerin kurulması teklif edilecek.
YUNANİSTAN'DAN UMUTLUYUZ

Öte yandan Türkiye, bu yılın ilk 6 ayında AB Dönem Başkanlığı'nı yürüten Yunanistan ve yılın ikinci yarısında dönem başkanlığını üstlenecek İtalya'dan umutlu. İtalya'nın Türkiye'ye AB desteği en üst düzeyde de dile getiriliyor. İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano Ankara'ya olan desteğini Türkiye karşıtı olan Fransa ve Almanya'ya da ahde vefayı hatırlatarak göstermişti. Kaynaklar AB'nin 'evet' demesi sonrasında Türkiye'nin 'Adalet Özgürlük Güvenlik', 'Yargı ve Temel Haklar', 'Enerji', 'Ekonomik ve Parasal Politika', 'Sosyal Politikalar' gibi 5 başlıkta fasıl açmaya hazır olduğunu vurguladılar.
AB'de Türkiye'nin yavaşladığı imajının yıkılması için önümüzdeki dönemde Avrupa'ya üst düzey ziyaretlerin de planlandığı öğrenildi. Türkiye'nin AB başkentlerinde "AB sürecinden sapma yok. Biz üzerimize düşen taahhütleri yerine getirmeye hazırız. AB de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirip fasılları açmasını bekliyoruz" mesajı vermesi bekleniyor.

Buket nbsp;GÜVEN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...