Hiçbir şey gizli kalmasın!

Hiçbir şey gizli kalmasın!

GÜNDEM Haberleri

4 eski bakanla ilgili önerge yenilenip Meclis'e sunuldu. İddialar, akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde dile getirildi

Hükümet, 17 Aralık darbe girişimi sonrası görevden ayrılan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'la ilgili soruşturma önergesini çok daha kapsamlı hâle getirdi. 77 milletvekilinin imzasını taşıyan önerge, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Anayasa'nın "Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz" maddesine işaret edilen önergede, eski bakanlar hakkında iddialar ve fiiler tek tek sıralandı. Önergede, Çağlayan tarafından "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet", "resmi belgede sahtecilik", "rüşvet"; Güler tarafından "resmi belgede sahtecilik", "nüfuz ticareti", "rüşvet" ve gizliliğin ihlali", Bağış tarafından "nüfuz ticareti" ve "rüşvet", Bayraktar tarafından işlendiği iddia edilen eylemlerin TCK'nın "Nüfuz ticareti" ve "görevi kötüye kullanma" maddelerine tekabül ettiği, bunların gerçekliğinin araştırılmasının gerektiği nbsp;kaydedildi. Soruşturma komisyonu kurulmasına dair görüşmeler 5 Mayıs'ta TBMM'de yapılacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...