Son posta bugün, 9 polis kaldı

Son posta bugün, 9 polis kaldı

GÜNDEM Haberleri

Emniyet'teki paralel yapıya yönelik yapılan operasyonda gözaltı sayısı 104'e yükseldi. Kalanlar da bugün teslim olacak.

İstanbul merkezli "casusuluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan polis sayısı 104'e çıktı. Emniyetçilerin ifadeliri alınmaya başlandı. Soruşturma kapsamında halen aranan Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol D. ile Emniyet Amiri Ali İ. ve polisler Muhammet İkbal K. ve Ahmet Ö'nün bugün emniyete getireceği öğrenildi. Emniyetteki paralel yapıya yönelik soruşturmayla ilgili bilgi veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "casusluk" soruşturması kapsamında 75, "yasa dışı dinleme"yle ilgili de 29 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. İstanbul cumhuriyet savcılarından İrfan Fidan ile Okan Özsoy'un yürüttüğü soruşturma çerçevesinde eski Terörle Mücadele Şube Müdürleri Ömer K. ve Yurt A, eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım A, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Erkan E. ve eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Y de gözaltına alınmıştı.
Şüpheliler, dün sabaha kadar sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından emniyetçiler, uzun yıllar görev yaptıkları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine bu sefer elleri kelepçeli götürüldü. Bunlardan biri olan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt A. "Kimin ülkemizde operasyon yaptığı çok net görülüyor. Sistematik olarak psikolojik işkence yapılmaktadır" diye konuştu. Başka bir şüpheli de hastaneden çıkışta "Hırsızları yakalayınca böyle oluyor. Hainleri yakalayınca da böyle oluyor" diye tepki gösterdi. Sağlık kontrolüne getirilenlerden bir emniyetçi ise "Vatan haini değiliz, haram yemedik. Yolsuzluk yapmadık. Bize bu zulmü reva görenler elbette hesap verecekler ya bu dünyada ya da öbür dünyada... Zulmü yapanlara söylüyorum, korksunlar titresinler" diye tehditler savurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...