Dalan için karar verildi

Dalan için karar verildi

GÜNDEM Haberleri

Bedrettin Dalan'ın, Ergenekon davası kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılması talebi reddedildi.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın avukatı Celal Ülgen'in, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı yakalama kararının kaldırılması talebi yaklaşık 1 ay sonra reddedildi.


İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda, Avukat Celal Ülgen'in müvekkili hakkında "derhal beraat" kararı verilmesi talebinin reddedildiği belirtildi. Mahkeme, Dalan'ın savunmasının delil mahiyetinde olduğunu, bu nedenle savunma yapmadan beraat kararı verilmesinin hukuka uygun olmadığını belirtti.


Yakalama kararının kaldırılması talebini ise Mahkeme, "Yakalanması halinde sanığın mahkeme huzurunda savunmasının alınmasından sonra yargılama dosya kapsamındaki deliller, bilgi belgeler ile savunmanın içeriği dikkate alınarak üzerine atılı suçlarla ilgili serbest bırakılması veya tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesi gerektiği" gerekçesiyle reddetti.


Dalan'ın Türkiye'ye gelmesi durumunda bu suçtan tutuklanmayacağı konusunda kendisine yasal güvence belgesi verilmesi talebini de mahkeme kabul etmedi. Mahkeme suçun niteliğini dikkate alarak güvence verilmesi talebini reddetti.


AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...