Dehşet günleri... Devamlı yerin altındaydık uçaklar bombalıyordu…

Dehşet günleri... Devamlı yerin altındaydık uçaklar bombalıyordu…

GÜNDEM Haberleri

"Aileleri ayrı bir odada tuttular. Erkekler hep bir yerdeydik. Devamlı 'gideceksiniz' diye yalan söylediler"

Musul'da rehin alınan MİT'in uzun soluklu operasyonuyla kurtarılan rehineler, özel uçak "TUR" ile Ankara'ya gelirken gazetecilere açıklamalarda bulundu. En küçük rehine Ecrin Ela'nın babası Emin Ercan, alıkonuldukları süre zarfında, küçük kızının, annesinin çabalarıyla hayata tutunduğunu söyledi. Konsolosluğun emniyet görevlilerinden Alparslan Yel de, 101 gün boyunca esir hayatı yaşadıklarını belirterek, "Müslüman olduğumuz için biraz iyi davrandılar. Yine de o kadar rahat değildik. Orada bir savaş vardı" ifadelerini kullandı.
Bir konsolosluk görevlisi "Çok zor günler geçirdik. Her an her saat fikrimiz, kararlarımız değişti. 8 defa yer değiştirdik, o zamanlarda bir ölümü, bir kurtulacağımızı düşündük" derken, bir diğer rehine de "Kötü muamele gördünüz mü" sorusuna şu cevabı verdi: "Sonuçta esirsiniz. Muhakkak bazı şeyler yaşandı… Yerin altındayız. Uçakla devamlı bombardıman oluyor. Ben parçaların altında kaldım. Ama hiçbir zaman ölümü düşünmedik. Aileler ayrı bir odadaydı. Erkekler hep bir yerdeydik. 101 gündür devamlı yalan söylediler 'gideceksiniz' diye."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...