HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Siirt'te polise saldırı: 7 yaralı!

/ Kaynak: AA
Siirt'te polise saldırı: 7 yaralı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Siirt'te HDP ve DBP'nin gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından güvenlik güçlerine taşla saldıran gruba müdahale edildi.

Atılan taşlardan 7 polis yaralandı. Alınan bilgiye göre, Siirt Devlet Hastanesi önünde toplanan bir grup Polis Meslek Yüksekokulu önündeki Kasaplar deresine yürüdü.
Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ve DBP İl Başkanı Reşit Teymur'un konuşmalarının ardından dönüş yolunda belirlenen güzergahın dışında kent merkezine yürümek isteyen gruba güvenlik güçlerince izin verilmedi.
Uyarılara rağmen dağılmayan grup polise taşlı saldırıda bulundu. Atılan taşların isabet ettiği İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Volkan Şen ve 6 polis yaralandı. Polisin biber gazıyla müdahalesi sonrası grup ara sokaklara dağıldı.
Siirt Devlet Hastanesine kaldırılan polislerden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
Bu arada Güres Caddesi'nde toplanan bir grup da Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. İzinsiz yürüyüşe, güvenlik güçleri müdahale etti.
Olaylar esnasında HDP'li görevlilerce yapılan anonslarda, polise taş atanların provokatör olduğu ileri sürülerek, bu kişilerin parti yöneticilerine bildirilmesi istendi.
Kentte gerginlik sürüyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...