TİKA'dan Afgan yetim çocuklara bayram hediyesi

/ Kaynak: AA
TİKA'dan Afgan yetim çocuklara bayram hediyesi

GÜNDEM Haberleri  / AA

TİKA, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan iki yetimhanede yaşayan yaklaşık 500 üzerinde yetim çocuğa bayram hediyesi dağıttı

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan iki yetimhanede yaşayan 500 üzerinde yetim çocuğa bayram hediyeleri verdi.
TİKA tarafından alınan hediyeleri Afganistan Çalışma Bakanı Nesrin Uryahel, Uyuşturucu ile Mücadele Bakanı Selamet Azimi, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ve bazı Afgan yetkililer yetim çocuklara dağıttı.
Bayramın ilk gününü Afgan yetim çocuklarla geçiren TİKA Kabil Koordinatörü Şahin, "Yetimlerin sorunlarını toplum önünde göstermek ve onları sahiplenmek amacı ile bayramın birinci gününü yetim çocuklarla geçirdik. Yetim çocuklarımıza küçük bir harçlık, çikolata ve oyun oynamaları için spor malzemeleri hediye ettik" dedi.
Afganistan Yetimhaneleri Müdürü Abdullah Haşimi ise, Türk halkının Afganlılara her zaman destek verdiğine işaret ederek, bayram gününde TİKA'nın yetim çocuklara hediye dağıtarak onları çok mutlu ettiğini söyledi.
Haşimi, "Bu hediyelerin küçük veya büyük olması önemli değil, önemli olan bayram gününde yetim çocukların unutulmaması" diye konuştu.
TİKA, Ramazan ayında da yetim çocuklara iftar sofrası kurmuş ve gıda yardımında bulunmuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...