Çözüm Sürecini PKK bitirdi

Çözüm Sürecini PKK bitirdi

GÜNDEM Haberleri

7 aylık dönemde provokatif eylemleriyle Çözüm Sürecine darbe vurarak süreci suistimal eden teröristler eylemleriyle ülkenin barış ve huzuru hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarıyla 3 yıl önce başlayan çözüm sürecine, bu sene terör örgütü PKK tarafından üst üste darbe vuruldu. Ülkede oluşan barış ve huzur ortamını hedef alan saldırılar, son 7 ayda zirve yaptı. Güvenlik birimlerinden edinilen bilgiye göre, bu sene temmuz ayına kadar toplam bin 83 şiddet eylemi yapıldı. Bu eylemlerden 154'ü silahlı saldırı, 172'si patlama, 351'i taşlı sopalı saldırı, 4'ü silahlı çatışma, 8'i patlayıcı madde koyma, 10'u yol kesme, 8'i gasp, 19'u kaçırma ya da rehin alma, 47'si kundaklama, 241'i molotofkokteyli atma, 69'u tehdit nbsp;şeklinde gerçekleşti.Terör eylemlerinde ise ilk sırada nbsp;kanunsuz toplantı ve yürüyüş yer aldı. Bu yılın 7 ayında, 69 kanunsuz toplantı ve yürüyüş, 29 pankart asma, 34 yazılama, 19 bildiri dağıtma, 1 posta gönderme, 1 bilişim suçları, 13 boykot etme, 2 Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret, 16 bayrak kanununa muhalefet olayı kaydedildi.


Jandarma bölgesinde 832 olay


Jandarma Genel Komutanlığı'nın terör olayları istatistikleri, çözüm sürecinin olumlu atmosferinin bölücü örgüt PKK'nın eylemlerini azaltmak yerine artırdığını gösterdi. Bölücü örgüt, bu yılın ocak-temmuz döneminde jandarma mücavir alanında 832 terör eylemi yaptı.


Teröristler hedef gözetmedi


Kandil'deki terör yuvalarına hava saldırıları başladığı an PKK'nın hain yuvaları harekete geçti. Asker, sivil ayrımı yapmayan teröristler, Silopi'de 6 iş makinesini yaktı, kaçırdıkları 15 işçiyi ise bir süre sonra serbest bıraktı. Erzurum Tekman'da da içinde hasta bulunan ambulans hedef alındı. Teröristler, 3 sağlık personelini de yanlarına alarak ambulansı kaçırdı, bir süre sonra sağlık personelini bıraktı. Diyarbakır'da ise teröristler, koruculara ait


2 aracı yaktı. Hakkari Şemdinli'de TOMA'daki polislere el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda 1'i ağır 2 polis yaralandı. Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğüne de yüzü maskeli ve silahlı şahıslar el yapımı patlayıcı madde attı. Olayda 7 polis yaralandı. Siirt'te bir polis karakolunu uzun namlulu silahlarla tarayan teröristler Mardin Nusaybin'de ise devriye gezen polis aracına uzun namlulu silahlarla ateş açtı.


STAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...