Tunceli'de Kobra helikopterlere ateş açıldı

Tunceli'de Kobra helikopterlere ateş açıldı

GÜNDEM Haberleri

TUNCELİ'de Çiçekli Jandarma Karakolu'na dün akşam saldırı düzenleyen PKK'lılar, eylem sonrası bölgeye giden 2 Kobra helikopterine ateş açtı.

Edinilen bilgiye göre, PKK'lılar, eylem sonrası bölgeye giden 2 Kobra helikopterine Kanas keskin nişancı tüfeği ve Biksi makinalı tüfeklerle ateş açtı.


Tunceli kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Çicekli Jandarma Karakol'na dün saat 18.00 sıralarında PKK ile TKP/ML TİKKO örgütleri tarafından ortak saldırı düzenlendi.


Ormanlık alanda gizlenen militanlar karakola 2 roketatar attıktan sonra uzun menzilli silahlarla yaylım ateşine tuttu. Atılan roket mermileri karakolun çevre duvarındaki tel örgüleri aşmayarak karakol dışına düşüp patlarken, karakoldaki askerler de ormanlık alanda gizlenen teröristlere ateş açtı. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmada ölen ve yaralanan olmadı.


Çatışmadan sonra PKK ve TKP/ML TİKKO'lular Zergavut ormanları bölgesine kaçarken Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan 2 Kobra helikopteri bölgeye sevk edildi.


Akşam saatlerinde PKK ve TKP/ML TİKKO'luların kaçtığı bölgeyi yoğun bombardıman altına alan 2 Kobra helikopterine dağlık arazide gizlenen PKK'lılar tarafından Kanas keskin nişancı tüfeği ve Biksi makineli tüfekle ateş açıldı.


Kobra helikopterleri isabet almazken ateş açılan bölgelerde tespit edildikten sonra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alındı. Operasyonun ardından helikopterler Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na döndü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...