Mülteci stadı!

Mülteci stadı!

GÜNDEM Haberleri

İzmir'de gündeme oturan Basmane'de meydan ve sokak aralarında geceleyip, Yunan adalarına geçmek için hazırlık yapan mültecilerle ilgili çözüm bulundu.

İzmir'de günlerdir kamuoyunun gündemine oturan Basmane'de meydan ve sokak aralarında geceleyip, Yunan adalarına geçmek için hazırlık yapan mültecilerle ilgili çözüm bulundu. Suriyeli mültecilerin önce Halkapınar'da bulunan Atatürk Stadyumu'nda toplanacağı ve otobüslerle kamplara gönderileceği öğrenildi. Ayrıca İzmir'e giriş yapmaya çalışan ve Yunan adalarına geçmek isteyen mültecilerin toplanması için de şehrin girişlerinde polis ve jandarma kontrol noktaları oluşturuluyor. Güvenlik güçleri mülteci taşındığından şüphelendiği araçları durdurup arama yapıyor. İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Mülteciler, insani olmayan şartlarda yaşıyor. Ellerinde valizleriyle insan tacirlerini bekliyorlar. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Kaçakçılığa konu olanları kesinlikle kentte bırakmayacağız. Yine çoluk çocuk parklarda kaçmak için bekleyenler de insani şartları daha iyi olan çadırkentler var, oralara yönlendirilecek. İlimizin ortasında gezenlere müsade edemeyiz" dedi. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...