BM'den rapor: PYD yağmacı bir örgüt

BM'den rapor: PYD yağmacı bir örgüt

GÜNDEM Haberleri

Birleşmiş Milletler (BM), PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin, yaptığı insan hakları ihlallerini ortaya döktü.

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, BM İnsan Hakları Konseyi'ne Suriye'deki insan hakları ihlalleriyle ilgili raporunu sundu. Komisyon Başkanı Paulo Pinheiro, Konsey'de yaptığı konuşmada, “Suriye'de bir ulus, dünyanın en kaotik ve en ölümcül savaş alanı içinde” dedi. Raporda YPG'nin Suriye'deki insan hakları ihlallerine yer verdiklerini ifade eden Pinheiro, “YPG, Suriye'deki bazı bölgeleri yağmaladı ve tahrip etti” diye konuştu. Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı da, “PYD, DAEŞ ile taktik savaşı yaparken, yaygın bir şekilde insan hakları ihlalleri yaptığını gizleyemez” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...