Erdoğan: Bizim yolda kalmaya tahammülümüz yok

Erdoğan: Bizim yolda kalmaya tahammülümüz yok

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tuzla Adik Tersanesi'nde "Bayraktar" gemisinin denize indiriliş törenine katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, "Küresel sistem, ekonomik kaosla birlikte jeopolitik bir yeniden yapılanma sürecinin de içine girdi. Üstelik bu sürecin tüm önemli çatışmaları, çekişmeleri, mücadeleleri bizim yakın çevremizde cereyan ediyor. Bu dönemi ülkemiz ve milletimiz lehinde değerlendirebilmemizin en başta gelen şartı, güçlü bir orduya, savunma sanayisine ve yüksek teknolojiye dayalı üretim altyapısına sahip olmamızdır. Askeri güçle desteklenmeyen diplomasi, sizi yolda bırakır. Bizim yolda kalmaya tahammülümüz yok. Her alanda kendimizi teçhiz etmeli, eksiklerimizi tamamlamalı ve hedeflerimize doğru tam yol ilerlemeliyiz.” dedi. Türkiye'nin 2002 yılında savunma sanayi ihtiyacından yüzde 80'ini ithal etmekte olan bir ülke olduğu söyleyen Erdoğan "Bu vahim tabloyu istikbalimiz ve istiklalimiz için çok büyük bir tehdit olarak gördüğümüz için savunma sanayimizi önceliklerimiz arasına aldık. Savunma sanayiindeki dışa bağımlılığı yüzde 40'lara kadar indirdik. Hedefimiz 2023 yılında savunma sanayinden dışa bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırmaktır" diye konuştu.

SAVUNMANIN 'BAYRAKTAR'I 
Dünyanın en büyük çıkarma gemilerinden biri olan 'Bayraktar', 138.75 metre boyunda, 19.60 metre eninde. 60 ton ağırlığında 20 tankı taşıyabilen gemi, 486 personelle çıkarma yapabiliyor. Savaş sistemi tasarım ve entegrasyonu tamamen millî imkânlarla gerçekleştirildi. Tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edilen gemi, nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar için tam personel korumasına da sahip.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...