O İHA PKK'nın olabilir mi?

O İHA PKK'nın olabilir mi?

GÜNDEM Haberleri

Gazeteci, yazar Murat Çelik düşürülen İHA ile ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. Çelik düşürülen İHA'nın PKK'ya ait olabileceğini söyledi.

İŞTE  O YAZI;


16 Ekim 2015 tarihinde, yani geçen Cuma; Türkiye hava sahasını ihlâl eden bir İHA (İnsansız Hava Aracı) düşürüldü biliyorsunuz.


Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından, angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür” ifadeleri kullanılmıştı.


Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da, olay hakkında, “İnsansız hava aracı sınırın 3 kilometre içerisinde vuruldu. Kime ait olduğu henüz belirlenmedi. Kime ait olduğunu belirleyince açıklayacağız” dedi.


***
Olay yerinden gelen fotoğraflarda görüldüğü kadarıyla İHA'nın boyutları ve modeli, uçtuğu bölge, uyarılara cevap gelmemesi, Rusya'nın açıklaması...


Bu parçaları birleştirince ortaya çıkan tablo üzerine şunu söyleyebilirim.


Türk jetlerinin ateşi sonucu düşürülen bu küçük İHA; Rusya'ya ya da Suriye değil, PYD / YPG yani başka bir deyişle, PKK'ya ait çıkarsa şaşırmam.


Ankara'nın güvenlik ve istihbarat kulislerinde bir süredir; PKK'nın, 'drone' genel adıyla anılan, 4 pervaneli, küçük ve amatör sayılabilecek İnsansız Hava Araçları kullandığı konuşuluyordu.


Bu kulis bilgisini de ekleyince, tekrar ediyorum; düşürülen İHA'nın PKK'ya ait olduğu belirlenirse, en azından benim için sürpriz olmayacak.


Murat Çelik / VATAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...