Örgüt için kritik olan mağaralara girildi

Örgüt için kritik olan mağaralara girildi

GÜNDEM Haberleri

Yüksekova'daki İkiyaka Dağları'nda (Doski Vadisi) sürdürülen operasyonda PKK'nın ana karargah olarak kullandığı sekiz gözlü bir mağaraya girildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, TSK'nın  operasyonları sonucunda İkiyaka Göllerbaşı bölgesinde  terör örgütü mensupları tarafından ana karargah olarak kullanıldığı değerlendirilen  sekiz gözlü mağaraya girildi. 
 
Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan İkiyaka Dağları'ndaki PKK'lı teröristler etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleri, Dağlıca'ya çok yakın olan 3500 rakımlı bölgede, zaman zaman görülen kar yağışı ve ağır hava şartlarına rağmen operasyonlara hız kesmeden devam ediyor. Doski Vadisi olarak bilinen İkiyaka Dağları'ndaki 9 stratejik nokta güvenlik kuvvetlerince teröristlerden temizlendi.

Örgüt için kritik olan mağaralara girildi

Örgütün söz konusu çevrede ana karargah olarak kullandığı sanılan 8 gözlü bir mağaraya da girildi. Yerlere halıfleks döşenen mağaranın kadın ve erkek hücreleri halinde  kullanıldığı belirlenirken, güvenlik kuvvetlerince açılan ateşlerde mağarada  meydana gelen yangın bazı bölümleri tahrip etse de çoğu malzeme olduğu gibi ele  geçirildi. 

Örgüt için kritik olan mağaralara girildi

1 Doçka makineli tüfek, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 Biksi makineli tüfek, 8 el bombası (3 savunma tipi, 5 adet Rus tipi), 332 adet Doçka makineli tüfek fişeği, 144 adet bixi makineli tüfek fişeği, 125 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 YAESU telsiz, 1 çuval lamba, 3 adet UPS, 1 adet güneş paneli, 1 adet dürbün, 5 adet pil bloğu, 8 adet şarjör, 1 adet küçük tüplü ısıtıcı, mutfak malzemeleri (5 büyük, 20 küçük tüp, 1 fırın, 3 ocak), 4 adet LCD televizyon (1 salon tipi büyük, 3 orta boy LCD), muhtelif cins ve miktarda erzak (15 çuval patates, 18 çuval pirinç, 15 çuval soğan, 16 çuval şeker, 44 çuval un, 400 kg salça, 9 çuval çay, 45 kg tahin, 100 kg pekmez, 50 kg bezelye, 75 kg reçel, 75 kg zeytin, 50 kg tulum peyniri, 60 kg kuru kayısı, 3 çuval çekirdek) ve ayrıca örgütsel doküman ele geçirildi.  
 
Örgüt için kritik olan mağaralara girildi

9 STRATEJİK NOKTA... DAĞLICA'YA SALDIRILAR İÇİN KRİTİK...
  
Dağlıca'ya yakın bir yerde bulunan İkiyaka Dağları, örgütün  "son direniş noktası" olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Dağlıca'ya yapılan  terörist saldırıların ana kaynağı bu dağlarda yuvalanan kamplardan kaynaklanıyor. Burada teröristlerin inlerine giren Mehmetçik, tepelerdeki mağaralarda  bulunan teröristleri etkisiz hale getirmeye devam ediyor. Bölgede zaman zaman kar  yağışı yaşanması ve rakımının 3 bin 500 olması şartların ne denli ağır olduğunu  da gözler önüne seriyor. Bu dağlardaki 9 stratejik noktanın güvenlik kuvvetlerince ele  geçirilerek teröristlerden temizlendiği belirtilirken, TSK son dört şehidini de bu operasyonlar esnasında verdi. 
 
Örgüt için kritik olan mağaralara girildi

KAYIPLARI GÖZE ALIN
 
Bölgenin kendileri için önemini bilen terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan'ın kaçtığı Zap Kampı'ndan kalan son teröristlere talimatlar yağdırdığı iddia edildi. Karayılan'ın telsiz konuşmalarında, "Güvenlik güçleriyle temastan  kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya olmadı intiharı da göze alın ve  el bombalarıyla üzerilerine gidin" dediği belirtiliyor. "Son verdikleri kayıplar da askeri yıldırmadı, geri adım attırmadı,  sürekli saldırmaya devam ediyorlar" ifadesini kullanan Karayılan, sürekli yöntem değiştirilmesini istiyor. 
 
Örgüt için kritik olan mağaralara girildi

Aksi takdirde kendileri için en önemli stratejik bölgeyi terk etmek  zorunda kalacaklarını açıklayan Karayılan, "Bu, Türkiye'deki sonumuz olur.  Direnin, kayıpları göze alın ve gerekirse ölün. Bulunduğunuz tepelerde varlık  göstermeye devam edin, askerin moralini bozun, iki kişi de kalsa tepeyi terk  etmeyin, en son yapacağınız şey el bombalarıyla yakınlarına kadar girmek ve saldırmak..." diyor. 

Örgüt için kritik olan mağaralara girildi

Örgütün lider kadrosunun ise İkiyaka Dağları'nın en geri bölgesi olan Göller mevkisine kaçtığı belirlendi. 

Örgüt için kritik olan mağaralara girildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...