ABD'de 1 Kasım seçiminin yankıları

/ Kaynak: AA
ABD'de 1 Kasım seçiminin yankıları

GÜNDEM Haberleri  / AA

ABD'deki Müslümanlar 1 Kasım seçimini 'demokrasinin zaferi' olarak değerlendirdi ve özellikle yüksek katılım oranını birçok Müslüman ülkeye örnek gösterdi

ABD'deki Müslüman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler, Türkiye'de yapılan genel seçim sonucunu "demokrasinin zaferi" olarak değerlendirdi ve özellikle yüksek katılım oranının birçok Müslüman ülke için örnek teşkil ettiğini belirtti.
Amerikalı Müslüman sivil toplum kuruluşları ve platformlar, 1 Kasım milletvekili seçimine katılım oranının yüksek olmasının önemine vurgu yaptı.
ABD'de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yüksek katılımlı seçimlerin başarılı bir şekilde yapılmış olması birçok Müslüman ülke için örnek teşkil ediyor" dedi.
Demokrasi ve İnsan Hakları için Mısırlı Amerikalılar Platformu kurucularından Dr. Akram Elzend ise 1 Kasım seçiminin "demokrasinin bir zaferi" olduğunu belirterek, "Yakın zamanda seçilmiş bir hükümeti askeri darbe sonrası iktidardan alınmış biz Mısırlılar, yüksek katılımlı bir seçim sonrası Türk halkının siyasi bir partiye hükümet kurması için izin vermesini gıptayla takip ediyoruz" dedi. 
Suriyeli Amerikalılar Platformu Başkanı Muhammed Ghanem'de "AK Parti'nin güçlü bir şekilde sandıktan çıkması, Beşşar Esed rejimine karşı direnen Suriye halkı için sevinç kaynağıdır" diye konuştu. 


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...