Başbakan Yardımcısı Akdoğan TRT'nin Üsküp ofisini açtı

/ Kaynak: AA
Başbakan Yardımcısı Akdoğan TRT'nin Üsküp ofisini açtı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT'nin Üsküp ofisini açtı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) Üsküp ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, aynı gün hem Anadolu Ajansı hem de TRT ofislerinin açılışını gerçekleştirdiklerine işaret etti.
TRT'nin uzun yıllardır yayın hayatında öncü bir kurum olduğunu belirten Akdoğan, kuruluşun dünyanın birçok dilinde yayın yaptığını, son dönemde ise TRT World ile çok önemli bir atılıma imza attığını ifade etti.
Akdoğan, TRT'nin Makedonya'dan bütün Balkanlara hem Türkiye'nin mesajını ve sesini ileteceğini hem de dünyaya Makedonya'nın sesini iletecek bir kurum olarak faaliyete başlayacağını söyledi. 
Makedonya'nın, Türkiye'nin tarihinde çok özel yeri bulunan bir ülke olduğunu dile getiren Akdoğan, "Bugün burada yaşayan soydaşlarımız gerçekten buranın sadık yurttaşlarıdır. Büyük bir aşkla buraya bağlıdır ve ülkelerinin kalkınmasına çok önemli katkılarda bulunmaktadır" dedi.
TRT Genel Müdürü Şenol Göka da Makedonya'nın sesini dünyaya duyurmak açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini söyledi. 
Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil de bu ülke ile ilişkilerin her alanda mükemmel olduğunu belirterek, TRT ve AA'nın değerli çalışmalarıyla medya alanında da önemli katkı sağlanacağını vurguladı. 
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, konuşmaların ardından TRT'nin Üsküp ofisinin açışını yaptı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...