Kahraman polislerimiz birbirleriyle yarışıyor

Düzenleyen:
Kahraman polislerimiz birbirleriyle yarışıyor

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütlerinin korkulu rüyası olan TEM ekipleri, operasyonlarını kararlı ve cesur bir şekilde sürdürüyor. Çatışmalara en önde katılan polislerin kahramanlıkları film ve belgesellere konu olacak cinsten...

En zorlu görevleri başarıyla yerine getiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, şehir eşkıyalarına göz açtırmıyor. Eski bir bordo bereli asker olan güvenlik uzmanı Mete Yarar, TRT Belgesel kanalında çarpıcı bir çalışmaya imza attı.  Şırnak’ta görev yapan TEM polisleri, PKK’lı teröristlere karşı düzenlenen operasyonlarda “ilk giden” olmak için yaptıkları tartışmayı bile bu belgeselde anlattı. İlk defa röportaj veren TEM polisleri, eli kanlı örgütün gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H’lilere karşı verdikleri mücadeleyi detaylarıyla dillendirdi. Hendek kazanlara karşı yapılan operasyonlarda polislerin mücadelesi, şehit arkadaşlarının intikamını almak için operasyona giden polislerin en önde olma yarışına kadar pek çok konuya değinen belgesel, güvenlik güçlerinin kahramanlığını anlatıyor. Ekip başlarından bir polis, “Biz inançlı insanlarız, öldüğümüzde şahadet şerbetini içeceğimizi biliyoruz. Bugün öncülük bana nasip oldu ve bir şehidimizin kanı yerde kalmadı. İnşallah mücadelemiz sürecek. Ekibin başındayken bana bir şey olsun önemli değil, ama bir arkadaşımın başına bir şey gelse bunu kaldırmak çok güç. O yüzden en önde olmak için müdürümle yarışıyorum” diyor. Şube müdürü ise, “Gücümüzü inancımızdan alıyoruz. Kınalı kuzular bize emanet, ama devletimize baş kaldıranlara bu olayın o kadar ucuz olmadığını anlatıyoruz. Çatışmalar esnasında sivil kayıp olmaması için de çok hassas ve titiz davranıyoruz” bilgisini veriyor.. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...