Davutoğlu'ndan heyecanlandıran açıklama

Düzenleyen:
Davutoğlu'ndan heyecanlandıran açıklama

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu AB reform eylem grubu toplantısı sonrası flaş açıklamalar yaptı.

Davutoğlu "ekim ayında vizesiz Avrupa gelebilir" diyerek heyecanlandıran bir detaya imza attı.

Davutoğlu'nun konuşmasından o bölüm

"AB sürecinde atacağımız adımlar konuşuldu. Net bir takvimimiz var. Bu çerçevede muhalefetin de bize destek olması lazım. 15 Aralık'ta bir heyetimiz Brüksel'e gidecek görüşmeler için. Daha sonra ilgili kanunların hepsi, vize muafiyetinin gerekli unsurları başlığı hakkında Meclis'imize sevk edilecek.

Schengen konusu bir anlaşmayla hemen atılacak bir adım değil. Mart ayına kadar bizim bu yasal düzenlemeleri yapmamız, daha sonra Temmuz ayından itibaren pilot uygulamalar, Ekim ayından da vize muafiyetine tam geçişin sağlanması gerekiyor.

Hedefimiz Ekim ayında vizesiz Avrupa

Ekim ayında nihai vize muafiyeti başlamalı. Muhalefetin bizimle bu konuda işbirliği yapması önemli. Önümüzde yoğun bir Meclis trafik takvimi olacak.

Muhalefet vize konusunda gerekli adımları atmazsa, halk da bir sonraki seçimlerde onlara vize vermez. Ümit ederiz ki muhalefet partilerimiz kalıcı bütçe konusundaki hatalarına, bu konuda devam etmezler.

AB'nin külfet paylaşımı çerçevesinde vereceği destek, yıllık miktardır. Bu para, Türkiye için Suriyeli mülteci kardeşlerimiz için kullanılacaktır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...