Trump'ın ismi tabelalardan silinecek

Düzenleyen:
Trump'ın ismi tabelalardan silinecek

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da, ABD başkan aday adaylarından Donald Trump'ın adının verildiği alt geçidin ismi meclis kararıyla değiştiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısında, "Müslümanların ABD'ye alınmaması" yönünde propaganda yapan ABD başkan aday adaylarından Donald Trump'ın adının verildiği alt geçidin isminin değiştirilmesi önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

İBB'nin Saraçhane'deki yerleşkesinde gerçekleştirilen aralık ayı  Meclis toplantısında, CHP'li Meclis üyeleri, Mecidiyeköy'de bulunan Trump Yaya  Alt Geçidi'nin adının değiştirilmesi için önerge verdi.

CHP'nin İBB Meclis üyeleri Ertuğrul Gülsever, Eyüp Birgün, Tonguç  Çoban, Bayram Özata, Murat Ali Talay, Tarık Balyalı, Özgür Aydın ve Muharrem  Çatalkaya'nın imzalarını taşıyan yazılı önergede, "ABD'de sürmekte olan başkanlık  yarışında Cumhuriyetçi Parti adaylarından Donald Trump, kampanya dönemi boyunca  Müslümanlara akıl almaz suçlamalarda bulunmuştur. Şişli sınırları içerisinde  bulunan Trump AVM metro bağlantı tüneli, Trump Yaya Alt Geçidi olarak  isimlendirilmiştir. Ayrıca bu bölgede ve alt geçitte çok sayıda Trump isimli  yönlendirme tabelaları bulunmaktadır. Bu tabelaların Donald Trump'ın Müslümanlara  yaptığı hakaret nedeniyle tepki olarak kaldırılmasını ve alt geçit isminin  Mecidiyeköy Yaya Alt Geçidi olarak değiştirilmesini talep etmekteyiz" ifadelerine  yer verildi.

Toplantıda oylanan teklif, oy birliğiyle kabul edilerek, Başkanlık  makamına havale edildi. Teklifin görüşülüp değerlendirilmesi ve onaylanması  halinde, "Trump" ismi tabelalardan silinecek.

Öte yandan, toplantıda, CHP'li Meclis üyeleri, Sefaköy'deki metrobüs  üst geçidinin yenileme işleminin geciktiği iddiasıyla da bir soru önergesi verdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...