Davutoğlu: Başladığımız işi bitireceğiz

Düzenleyen:
Davutoğlu: Başladığımız işi bitireceğiz

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, “Er ya da geç mutlaka muvaffak olacak ve milletimizi tekrar huzura kavuşturacağız. Cellatlar, vatandaşımız ile devletimiz arasına giremeyecek” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “AK Parti; ortak akıl, ortak irade, ortak söylem, ortak eylem hareketidir. Biz özümüzle sözümüzle eylemimizle vizyonumuzla hep milletimizle birlikte olduk. Hep milletimizle birlikte olacağız. Sizlerin ülke meselelerine ilginiz, milletimizin ve ülkemizin en değerli güvencesidir” dedi. Afyonkarahisar’da düzenlenen AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışında konuşan Davutoğlu, medyanın düşüncelerini açık ve net ifade etme hakkına sahip olduğuna dikkati çekerek, “Bunun tek istisnası vardır. Hiç kimse, hiçbir vatandaş ve insanın yapmayacağı gibi basının da terör ve şiddet konusunda yanlış anlaşılmaya mahal bırakacak bir davranışa girmemesidir. Hepimizin beklentisi, teröre, şiddete, baskıya, kısıtlamalara ve yasaklara karşı omuz omuza vermemiz, özgürlükleri bu ülkede bütün kapsamıyla yaşanır kılmamız” dedi. Bir istişare toplantısını daha başarıyla ve kardeşlik duygularını pekiştirerek tamamladıklarını ifade eden Davutoğlu, daha önceki toplantıda olduğu gibi yine Türkiye’nin meselelerini hedeflerini ve vizyonlarını değerlendirme imkânı bulduklarını dile getirdi. “Emin olunuz ki her cümleniz, her eleştiriniz her teklifiniz bizim için son derece önemlidir” diyen Başbakan, toplantıya katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 
ÖNCELİK HALKIN GÜVENLİĞİ
Terör konusuna değinen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Terörle mücadelemizde birinci önceliğimiz vatandaşımızın canını ve malını korumaktır. Terörle mücadele siyaseti, demokrasiyi, hukuku gölgelemeyecek. Asla eski Türkiye’ye geri dönülmeyecek ama asla Türkiye, terör örgütünün planlarına da kurban edilmeyecek. Bu ülkede şiddet ve terör son noktaya kadar bitirilinceye kadar yolumuza devam edeceğiz. 90’lı yıllarla bugünleri karşılaştıranlar da bilsinler ki, halk ile teröristi ayırt edecek, halkımıza Türkiye’nin her köşesinde en derin merhametle yaklaşacak, halkımıza düşman olan teröristlere ise en kararlı mücadeleyle karşı koyacağız. Er ya da geç mutlaka muvaffak olacak ve milletimizi tekrar huzura ve emniyete kavuşturacağız. Felaket senaryosu yazanlar, insan canına kıyan, çocukların eline silah veren cellatlar, vatandaşımız ile devletimiz arasına giremeyecekler. Bizi demokrasiden, hukuktan, insan onurunu esas alan, her vatandaşımızı sahiplenen siyasetten de kimse geri çeviremeyecek. Çukur siyasetinin peşinde belediyecilik yapılıyor. Personel giderlerinin nereye gittiği, yatırımlara dönüştürülmeyen bu kaynakların ne için kullanıldığı tek tek araştırılacak ve hesabı sorulacaktır.” 

Damat olduk ‘darbe’ yedik

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Hanım, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla partisinin Afyon kampını takip eden gazetecilerle sohbet etti. Gazetecilerin, Sare Hanım’ın Afyonlu olmasına vurgu yapan soruları üzerine  Başbakan, damatlığın ilk günlerindeki bir anısını anlattı: “Afyon’un mutfağının ızdırabını ben çektim. Evlendikten sonra adet gereği el öpmeye geliniyor. Geldik fakat kaç gün kaldıysak, her evde bir akşam kaldık. Burada adet el öpmeye gelen damada, 20’ye yakın çeşit yemek çıkarılıyor ve hepsini yiyeceksiniz. Bu damadın göreceği ilk sınav. Tam yemeğin bir yarısında birden bir darbe hissettim, sofrada oturuluyor güya yemeğin devamı için bir de sırta vuruyorlar.”

“YA HAK” DEDİ VE OK ATTI 

Afyon kampında ülke meselelerine çözüm yolu arayan AK Partili vekiller, fırsat buldukça çeşitli etkinliklere katıldı. Okçular Vakfı otelde eğitim verdi. Başbakan Davutoğlu da ok atarak, hünerini sergiledi. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...