AK Parti ve MHP’den öfke CHP ve HDP’den destek

Düzenleyen:
AK Parti ve MHP’den öfke CHP ve HDP’den destek

GÜNDEM Haberleri

İhanet kokan bildirgeye CHP içinden iki farklı tutum gelirken, HDP tam destek verdi. AK Parti ve MHP’liler ise sert bir dille “akademik” çılgınlığı eleştirdi.

Bazı akademisyenlerin devleti suçlayan bildirgeye imza atmasının yankıları sürüyor. Bu konuda ana muhalefet partisi CHP’de iki ayrı görüş ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, imza attıkları tartışmalı metinle bir anda Türkiye’nin gündemine oturan akademisyenlere sahip çıktıklarını açıkladı. 
KOÇ: HUKUKA BAKILMALI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ise, Sezgin Tanrıkulu’nun bu açıklaması karşısında, “Hayır efendim, parti olarak biz bu bildirgenin arkasında değiliz. TCK içerisinde şiddete teşvik, terörü özendirme varsa ilgili maddeler çerçevesinde kovuşturma açılır” şeklinde konuştu.
DEMİRTAŞ: VİCDANLARI VAR
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” bildirisine ilişkin, “Deklarasyonu yayınlayan, akademisyenlerin, aydınların, ülkenin vicdanı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar barış istemekten korkmasınlar. Üniversiteler de akademi dünyasının arkasında durabilmeli, talimat almadıklarını, talimatla çalışmadıklarını gösterebilmelidir” diye konuştu. 
TÜRKEŞ: AKIL TUTULMASI
Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ise, “Bilgisi olmadan bildiri yayınlamak akademisyenlere yakışmıyor. Onlara sadece Allah akıl fikir versin demek gerekiyor” ifadesini kullandı. Türkeş, bildirgedeki asılsız ifadelerin akademisyenlerin kaygı verici durumda olduğunu ortaya koyduğunu sözlerine ekledi. 
AKÇAY: NE AYDINI!..
MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay da,  “Bunlara tek tek bakalım. Bunların terör örgütü ve faaliyetlerine açıkça destek verdiğini düşünüyorum. Aydın davranışı değildir bu. Aydınlığı kim kaybetmiş ki bunlar bulsun? Kınıyorum kendilerini” açıklamasında bulundu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...