7 milyon kişiye ilave istihdam

Düzenleyen:
7 milyon kişiye ilave istihdam

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye'nin her zaman ekonomik cazibe merkezi olduğunu açıklayarak, "Krizin başladığı 2007'den bu yana birçok ülke istihdam kaybı yaşarken biz yaklaşık 7 milyon kişiye ilave istihdam sağladık" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı yatırımcılara İstanbul'da hitap etti.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:
"Türkiye her zaman ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Türkiye krizleri atlatmıştır başarıyla. Nedeni ise 3 başlıkta açıklanabilir; Siyasal istikrar, makro ekonomik istikrar, yapısal reformlar.

Başbakan olduktan sonra 25 öncelikli dönüşüm programını açıkladık. Seçimleri bekledik. Eğer bir reform gerekliyse, hastalıkta aşıyı geciktirme gibidir. Bizler seçim odaklı siyaset yapmıyor, ekonomi yönetmiyoruz. Atılması gereken adımlardan geri durmadık. Ekonomimiz terörün tırmandığı dönemde ve iki seçim arasında dahi yükselmiştir.

Vaatlerimiz ve reformlarımız bağlamında, ilk üç aylık planladığımız vaatlerimizin yüzde 60'ını gerçekleştirmiş ya da Meclis'e sevk etmiş durumdayız. Üç ay sonunda bu rakam yüzde 100 olacak. Daha eğitimli, iş gücüne katılan bir genç nüfusumuz var. Bu ekonomiye dinamizm getirmektedir.

Küresel kriz sürecinde herhangi bir finans kuruluşu iflas etmeyen tek OECD ülkesi olduk. OECD ülkeleri arasında finans kuruluşlarının krize girmediği tek ülke olduk. Küresel krizden çıkışla birlikte 24 çeyrek üst üste büyüdük, dünya ekonomisinin daraldığı bir dönemde bu çok büyük bir başarıdır. Kriz sonrası 2010-2014 arasında ortalama yıllık büyüme oranımız ise 5,4. Krizin başladığı 2007'den bu yana birçok ülke istihdam kaybı yaşarken biz yaklaşık 7 milyon kişiye ilave istihdam sağladık. Avrupa'da bunu gerçekleştirebilen herhangi bir ikinci ülke yok."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...