Çavuşoğlu: Bu, terör örgütüne apaçık destektir!

Düzenleyen:
Çavuşoğlu: Bu, terör örgütüne  apaçık destektir!

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, patlamada hayatını kaybeden Alman vatandaşları için taziyede bulunmak üzere Almanya Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.

Buket Güven ANKARA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, akademisyenlerin imzaladığı ‘operasyonlar dursun, suça ortak olmak istemiyorum’ bildirisini ifade özgürlüğü olarak nitelendiren CHP’ye “Dünyanın neresinde teröre destek vermek ve terör örgütü ile dayanışma içerisinde olmak ifade özgürlüğüdür” diye sordu. Dışişleri Bakanlığı 8’inci Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Çavuşoğlu, teröre karşı operasyonların durması çağrısı yapan akademisyenlere sert tepki gösterdi. PKK’nın AB’nin ve ABD’nin terör listesinde olduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu özetle şunları kaydetti: “Türkiye terörden bu kadar çekerken, bu kadar şehit verirken terör örgütüne destek veren kişilerle, terör faaliyetini gerçekleştirenler arasında fark yok. Teröre mali destek veren de aynıdır, siyasi güç veren de aynıdır. Bu sabah tanıdığım bir akademisyen bana da sms atmış ve bu bildiriyi, sırf arkadaşların hatırına, içeriğini tam bilmeden imza attığını söylüyor. Ben de kendisine cevap yazdım, “Peki bu güne kadar öldürülen şehitler ve bebekler için de dayanışma gösterdiniz mi? Bebekleri öldüren bir terör örgütü ile dayanışma gösteriyorsunuz ve bunu da ifade özgürlüğü olarak açıklıyorsunuz.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...