Paralel Yapı’ya ucuz arsa servisi!

Düzenleyen:
Paralel Yapı’ya  ucuz arsa  servisi!

GÜNDEM Haberleri

İzmir’deki SGK yolsuzluğu kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik açılan soruşturma tüm hızıyla sürüyor.

Olayla ilgili ikinci operasyonda gözaltına alınan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ile SGK İzmir İl Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 8 kişi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. “Kamu arazilerinin örgüte değerinin altında satılarak haksız kazanç elde etmesinin sağlandığı” iddiası üzerine başlatılan soruşturmada Bursa’da yakalanan Acar ile Ateş, İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyette ifade vermeyi kabul etmeyen Acar ve Ateş’in yanı sıra önceki gün gözaltına alınan SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, SGK’da görevli veri hazırlama ve kontrol işletmeni Necdet Özkan, inşaat mühendisleri H.T.A, M.G, elektronik mühendisi F.D.A. ile eski SGK İnşaat Emlak Daire Başkanı Abduullah Kavaklı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Operasyon kapsamında ayrıca eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile bir kişinin daha arandığı belirtildi. İzmir’de, 8 Mart’ta SGK’nın eski ve yeni İzmir il müdürlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi, “Bilerek ve isteyerek FETÖ/PDY’ye yardım etmek, örgüte yardım ve yataklık, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK’ya ait binaları değerinin altında satmak” iddialarıyla gözaltına alınmıştı. Zanlılara yöneltilen diğer suçlamalar arasında, “Buca ilçesindeki SGK’ya ait yaklaşık 40 dönüm arazinin, taliplileri olmasına rağmen örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesi’ne düşük rayiç bedelle satışı ve bundan önemli miktarda haksız kazanç elde etmesini sağladıkları” iddiası da yer alıyor. Fatih Acar, Mehmet Ateş, Engin Bilgili, Necdet Özkan ve Abdullah Kavaklı tutuklanırken, diğer 3 zanlı adli kontrolle serbest bırakıldı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...