Teröre karşı kültür hamlesi

Düzenleyen:
Teröre  karşı  kültür  hamlesi

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, terörle mücadeleyi sadece güvenlik bazında değil kültürel boyutta da sürdürüyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kültür politikalarıyla ilgili hazırlanan büyük kültür paketini yakın zamanda açıklaması beklenirken; kültür alanında yapılan destekler de her geçen yıl artıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçen yıl Türkiye’deki kültürel etkinlere yaptığı yardımların bilançosunu açıkladı.
Bakanlık, 2015 yılında toplam 935 kültürel etkinliğe maddi destek verdi.  Türkiye genelinde tiyatro oyunlarından kültür festivallerine, konserlerden ramazan etkinliklerine kadar gerçekleşen programlara verdiği destek miktarı 10 milyon TL’yi aştı. 2 bin-230 bin TL arasında nakdi yardımda bulunan Bakanlığın, terörün baş gösterdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaptığı destekler de dikkat çekiyor. Bakanlık, Muş’tan Şanlıurfa’ya, Erzurum’dan Mardin’e kadar toplam 14 ildeki kültürel etkinliklere destek verdi. Sadece 355 bin TL Doğu ve Güneydoğu’da yapılan etkinliklere ayrılırken en büyük payı Elazığ aldı. Elazığ’da gerçekleşen 7 kültür etkinliğine toplam 90 bin liralık destek sağlandı. Damla Peker ANKARA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...