Belçikalı Türkler bakın ne yapacak!

Düzenleyen:
Belçikalı Türkler bakın ne yapacak!

GÜNDEM Haberleri

Belçika'da yaşayan Türkler, Avrupa'da geniş bir faaliyet alanı bulan terör örgütü PKK'nın kanlı yüzünü anlatmak için başkent Brüksel'de çadır kuracak.

Belçika'daki Türkler, terör örgütü PKK hakkındaki gerçekleri ortaya  koymak için harekete geçti.

 
Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Belçika Şubesi Başkanı Basir  Hamarat, AA muhabirine yaptığı açıklamada "terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünü  göstermek için" Brüksel'de perşembe günü Avrupa Parlamentosu (AP) karşısında  çadır kuracaklarını söyledi.
 
PKK'nın katliamları anlatılacak
 
Bu yolla, PKK'nın saldırıları ve yol açtığı yıkımı halka  anlatacaklarını ifade eden Hamarat, "PKK, sadece polislerimizi, askerlerimizi  şehit etmiyor. Ankara'daki saldırısında anne karnındaki bir bebeği bile katletti.  Şehirlerde intihar saldırılarıyla halkı, sivilleri hedef aldı, masum insanlara  kıydı. Üstelik bunu yeni de yapmıyor. Yıllardır acımasızca, sivilleri öldürüyor.  Tüm bunların anlatılması ve gösterilmesi gerekiyor" dedi.
 
Çadırın üstünde, terör örgütünün saldırılarında şehit olan asker ve  polislerin fotoğraflarının yanı sıra hayatını kaybeden sivillerin fotoğraflarına  da yer verileceğini anlatan Hamarat, "Ama bizim Türkiye olarak terörle  mücadelemiz sadece bölücü terör örgütü ile sınırlı deği. Başta DAEŞ olmak üzere  diğer terör örgütlerine karşı da mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin sonucu olarak  DAEŞ, Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye'nin diğer terör örgütlerine karşı verdiği  mücadeleyi de anlatacağız" diye konuştu.
 
Tüm terör kurbanlarının fotoğrafları
 
Bu kapsamda teröre saldırılarında Türk vatandaşlarının yanı sıra  Belçika, Fransa ve Pakistan'daki saldırılarda hayatını kaybeden terör  kurbanlarının da fotoğraflarını çadıra asacaklarını söyleyen Hamarat, şöyle devam  etti:
 
"Brüksel'de hain terör saldırısını en samimi duygularla lanetliyor ve  terör bu dünyadan silinene kadar terör mağdurlarının yanında olduğumuzu ifade  etmek istiyoruz. İstanbul’da ve Ankara’da gerçekleşen terör olayları ne kadar  kalleşçe yapıldıysa Brüksel’de, Avrupa’nın başkentinde yapılan bu hain saldırı  aynı derecede haince ve kalleşçedir. Terörün dini, dili ve milleti olamaz.  Terörün tek bir gayesi vardır o da masum insanları hedef almak, hayatı yaşanmaz  kılmak ve korku hegemonyasını insanlara nüfuz ettirmektir. Ama bilinmeli ki dün  Ankara ve İstanbul’da şimdi ise Brüksel’de insanlar terörün her türlüsüne karşı  dik duracak ve terör örgütlerini topraklarından def edeceklerdir. Zira terör  kurban ayırmıyor, bunu PKK ve DAEŞ terörüne kurban gidenlerin fotoğraflarını yan  yana asarak göstereceğiz."
 
Hamarat, 10 gün sürecek eylemleri kapsamında cuma günü saat 15.00'te  Avrupa'daki 100'e yakın UETD temciliğinin de ortak açıklama yayımlayacağına  bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...