HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Topçu: Dağlık Karabağ tüm Türk ve İslam dünyasının sorunu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Topçu: Dağlık Karabağ tüm Türk ve İslam dünyasının sorunu
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Dağlık Karabağ, Ermenistan-Azerbaycan Cephe Hattı, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Dağlık Karabağ sorununun sadece Azerbaycan'ın değil, tüm Türk ve İslam dünyasının sorunu olduğunu söyledi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerine katılmak için Azerbaycan'da bulunan Topçu, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki bölgeleri ziyaret etti.

Ağcabedi ilinde Karabağ göçmenleriyle bir araya gelen Topçu'ya bölgede yaşanan gelişemelerle ilgili bilgi verildi.

Topçu, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu söyleyerek, Karabağ meselesinde sonuna kadar destek vereceklerini vurguladı. Türkiye'nin desteğinden memnuniyetlerini ifade eden vatandaşlar ise Topçu'dan, tüm platformlarda Azerbaycan'a desteğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletmesini istedi.

Topçu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın uluslararası hiçbir kurala uymadan işgali sürdürdüğünü, dünyanın çağrılarına aldırış etmediğini söyledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyelerinin de buna göz yumduğunu ifade eden Topçu, BM ve AGİT'in Ermenistan'ın işgalciliğine son verecek tedbirleri alacağını ümit ettiğini belirtti.

"Ermenistan, işgal ettiği topraklardan kayıtsız şartsız, derhal çekilmelidir"

Bir milyon Azerbaycanlının topraklarını terketmek zorunda kaldığını hatırlatan Topçu, Türk ve İslam dünyasına çağrıda bulunarak, şöyle konuştu:

"Karabağ meselesi sadece Bakü'nün değil, Ankara'nın, Kahire'nin, Mekke'nin, Bağdat'ın, Aşkabat'ın, Türk ve İslam dünyasının tamamının meselesidir. Ermenilerin attığı bombalarla siviller öldürülüyor. BMGK'ye çok iş düşmekte. BM, dünyadaki tecavüzleri, işgalleri, soykırımları engelleyemiyor. İnşallah bu masum sivil kanları BM ve AGİT'e görevlerini hatırlatır. Ermenistan, işgal ettiği topraklardan kayıtsız şartsız, derhal çekilmelidir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...