Dink davasında gerginlik

Düzenleyen:
Dink davasında gerginlik

GÜNDEM Haberleri

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada, emniyet amiri Ercan Demir’in savunmasıyla devam eden duruşmada gerginlik yaşandı. Tutuklu sanık Ercan Demir’in ifadeleri üzerine ayağa kalkan Erhan Tuncel “Delikanlı ol, doğru konuş” diye bağırdı.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün ki oturumunda tutuklu sanıklar eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski emniyet istihbarat daire başkanı Ramazan Akyürek ile dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ercan Demir getirilirken, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal’in de aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Duruşmada, salı günü başladığı savunmasına devam eden emniyet amiri Ercan Demir, Dink’in öldürülmesine üzüldüğünü ancak o öldürüldü diye suçsuz kişilerin cezalandırılmaması gerektiğini söyledi. Demir, "Evet bir masum öldürüldü. Bir masum öldürüldü diye masumiyeti öldürmeye gerek yok. Demir, raporlardaki ‘Dink öldürülecek’ cümlesinin, ‘ses getirecek eylem’ olarak değiştirilmesi iddiasına ilişkin, “Bu konuda sorumluluk dönemin İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’tedir” dedi.

Savunmasında, Erhan Tuncel’e de değinen Demir, "Süt dökmüş bir şahıs oturuyor burada. O şahıs, ’Şerefsiz onlar def ettim gittiler. Yapı kurabilecek kabiliyet ve zekaları yoktur’ diyerek bana geri zekalı muamelesi yapmıştır" diye konuştu. Bu sözler üzerine Erhan Tuncel, “Bunun ithamlarına ne zaman yanıt vereceğiz? Yalan söylüyor” dedi. Duruşma salonunda yaşanan gerginliğin ardından Mahkeme başkanı Canel Rüzgar, Tuncel’i uyardı.

Bir süre daha savunma yapan Demir, Dink cinayetinin önceden bilindiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Daha sonra duruşmaya ara verildi. Bu sırada tutuksuz sanıklar bölümünde oturan Erhan Tuncel, Ercan Demir’e tepki gösterdi. Tuncel, "Yalan söylüyorsun. Delikanlı ol. Doğru konuş" diye bağırdı. Demir ise "Ben delilleriyle konuşuyorum" dedi. Sözlü tartışmanın devam etmesi üzerine jandarma mahkeme salonundaki herkesi dışarı çıkardı.

Duruşma Ercan Demir’in savunmasıyla devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...