HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

13 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili rekor ceza!

Düzenleyen:
13 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili rekor ceza!
Bursa, Haberler, Ceza, Hapis, Haber

GÜNDEM Haberleri

Bursa'da Ulucami'nin batı kapısında meydana gelen olayda kendini patlatan canlı bombanın öldüğü ve 13 kişinin yaralandığı saldırıyla alakalı tutuklanan 6 kişi hakkında bin 824 yıl hapis cezası isteniliyor.

Bursa'da 27 Nisan Çarşamba günü meydana gelen canlı bomba saldırısıyla alakalı 13 kişi yaralanmış ve kendini patlatan PKK'lı Eser Çali hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından gözaltına alınan 17 kişiden 4'ü kadın 6 şahıs tutuklanmıştı. 
Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu Emine K., Ümmü Gülsüm M., Mithat T., Tuba K., Zekiye Z. ve İsa C. hakkında iddianame hazırlandı. Haklarında dava açılan sanıklar, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki aylarda hakim karşısına çıkacak. 

BİN 824 YIL HAPİS CEZASI İSTENİLİYOR 
Şüpheliler hakkında 13 kişiyi 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 20’şer yıl, 11 esnafın 'malına zarar vermekten' 2’şer yıl, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan 7’şer yıl, ve 'terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' suçundan 15 yıl hapis cezası isteniyor. Suriye'de eğitim gören Iğdır nüfusuna kayıtlı Eser Çali, patlamadan birkaç gün önce Bursa'ya gelmiş, Şehirlererası Otobüs Terminali'nde indikten sonra Görükle'de kalmıştı. Olaydan iki gün önce Ulucami ve Kapalıçarşı civarında keşif yapan PKK'lı teröriste yardım ve yataklık eden tüm kişiler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanmıştı. Bomba ise özel bir kurye vasıtasıyla İstanbul'dan Bursa'ya getirilmişti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...