Diplomaside Rusya çıkarması yapılacak

Düzenleyen:
Diplomaside Rusya çıkarması yapılacak

GÜNDEM Haberleri

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik ticari ve turistik kısıtlamaları kaldırması turizm ve ticarette umut oldu.

Damla Peker ANKARA

İlk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya’ya gidişiyle ilk adım atılırken, önümüzdeki hafta Çin’in Şangay kentinde düzenlenecek G20 Ticaret Bakanları Zirvesine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla diplomasi trafiği devam edecek. Bakan Faruk Çelik, Rusya’daki sektör temsilcilerini Türkiye’ye davet etmeyi planlarken, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ramazan Bayramı sonrası 25 kişilik bir heyetle Moskova’ya çıkarma yapmayı planlıyor.

Rus-Türk İş Adamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, Türkiye ve Rusya arasındaki normalleşme sürecinin beklediklerinden de hızlı bir şekilde değiştiğini söyledi. Türkiye ve Rusya arasındaki normalleşme sürecini Rusya’daki iş adamları olarak sevinçle karşıladıklarını belirten Karaaslan, “Sanki sihirli bir değnek dokundu ve birden rüzgâr tersten esmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...