Oğuzhan Şahin ANKARA - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Mülteci kardeşlerimizin içinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler var. Bakanlık bununla ilgili çalışma başlattı” açıklaması sonrası dikkatler İçişleri Bakanlığı’na çevrildi.  Aranan şartlar şunlar. 
- Kendi millî kanununa, vatansız ise Türk kanunlarına göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olma şart.
- Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz 5 yıl ikamet etmek. İlk mülteci kafilesi, 29 Nisan 2011’de Türkiye’ye gelmişti.
- Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden bir hastalığı bulunmamak. 
- İyi ahlaklı olmak, yeteri kadar Türkçe konuşabilmek. 
- Türkiye’de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağlayacak gelire sahip olmak. 
- Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak. 
- Türk anne veya babadan doğanlar ilgili kanun gereği vatandaşlığı kazanma hakkına sahip. 
- 3 yıldır Türk ile evli olan ve halen evliliği devam eden yabancılar da vatandaşlık için başvuruda bulunabiliyor. 
- Bütün bunların dışından bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararıyla da Türk vatandaşlığını kazanılabiliyor. 

SURİYELİLER MUTLU 
Kilis’te yaşayan Suriyeli sığınmacılar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.