TOKİ'den şehit ailesi ve gazilere faizsiz kredi

Düzenleyen:
TOKİ'den şehit ailesi ve gazilere faizsiz kredi

GÜNDEM Haberleri

Şehit aileleri, gazilerle engellilere 552 milyon lira tutarında faizsiz kredi verildi, 1577 konut için öncelik sağlandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bütün projelerde şehit ailelerine kurasız konut sahibi olma, kredilerini faizsiz ödeme imkânı sağlandığını söyledi. Şehit ailelerine ve gazilere 552 milyonluk faizsiz konut kredisi sağlayıp, 1577 konut verildiğini ifade eden TOKİ Başkanı Ergün Turan, şehit aileleri ve vazife malulleri, engelliler ve emekli vatandaşlara özel kontenjan ayırıp öncelik verdiklerini belirtti. Şehit aileleri ve gazilere 552 milyon liralık konut kredisi verdiklerini söyleyen Turan, "Ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gazilerimize minnet borcumuzu ödeyemeyiz ama 18 bin 675 şehit ailesi, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine yaklaşık 552 milyonluk faizsiz konut kredisi sağlayıp, bin 577 konut verdik" diye konuştu.

KREDİDE KISITLAMA YOK
Şehit ailelerine verilen kredide herhangi bir kısıtlama bulunmadığını söyleyen Turan, "Tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli oluyor. Kredi ile istenilen yörede ve istenilen büyüklükte konut edinmek mümkündür. Kredinin geri ödemesi, almakta olduğu maaşın dörtte biri tutarındaki tutarın SGK tarafından kesilmesi suretiyle yapılır. Kredinin vadesi de borcun bittiği zamandır. Faiz uygulanmaz" dedi. TOKİ olarak dar gelirlilerin yanı sıra şehit aileleri ve gazileri konut yapmayı sürdüreceklerini ifade etti.
TOKİ projelerine şehit aileleri, harp ve vazife mamulleri ile dul ve yetimlerin başvuru yapabilmesi için, projenin bulunduğu il sınırları içinde en az 3 yıldır ikamet etmesi, il nüfusuna kayıtlı olması, İstanbul için en fazla 3 bin 700 lira, diğer kentler için 3 bin 200 lira aylık gelire sahip olunması gerekiyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...