Devletin parasını FETÖ’ye aktarmışlar

Düzenleyen:
Devletin parasını FETÖ’ye aktarmışlar

GÜNDEM Haberleri

Isparta’da Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçede 50 bin küçükbaş hayvanının 73 bin olarak gösterilerek, devletin 23 bin hayvan için ödediği desteklemenin FETÖ’ye aktarıldığı belirlendi.

Isparta’da Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçede 50 bin küçükbaş hayvanının 73 bin olarak gösterilerek, devletin 23 bin hayvan için ödediği desteklemenin FETÖ’ye aktarıldığı belirlendi. Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Çelik tarafından yürütülen, soruşturma kapsamında, 33 kişi hakkındaki iddialara yer verildi. İlçe müdürlüğündeki 8 veterinerin sürü sahiplerinden şantaj yoluyla 3 ayda bir “himmet” adı altında koyun aldıkları ve FETÖ’ye bağlı yurtlara verdikleri ortaya çıktı. Yine bu veterinerlerin yılda 2 defa yapılan çiçek, şap ve brusella aşılarını 8 kez yapılmış gibi göstererek devletten ödeme aldıkları ve bunu terör örgütüne aktardıkları ifade edildi. Devletin birlik aracılığıyla sürü sahiplerine ödediği 22 liradan, birlik aidatı olarak kesilen 5 liranın havuzlarda biriktirilerek daha sonra FETÖ’ye aktarıldığı kaydedildi. Öte yandan, daha önce söz konusu iddiaları araştıran eski Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Manga ile Komiser Yardımcısı Sabri Karakoç’un örgüte yakın kişiler tarafından başka yerlere tayin ettirildiği ortaya çıktı. ISPARTA 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...