FETÖ’nün okullarına şehit ismi

Düzenleyen:
FETÖ’nün  okullarına  şehit ismi

GÜNDEM Haberleri

FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen ve Millî Eğitim’e devredilen okullara birer birer 15 Temmuz şehitlerinin isimleri veriliyor.

Gökhan Kaya ANKARA
Millî Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından FETÖ ile bağlantılı binden fazla özel okulu devlet okuluna dönüştürmüştü. Bakanlık, bir yandan okullar açılmadan önce bu okulların öğretmen ve donatım ihtiyacının halledilmesi için çalışma yaparken bir yandan da bu okullara birer birer 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini vermeye başladı. Buna göre; Boğaziçi Köprüsü’nde darbeci askerlerin kurşunlarıyla şehit edilen Reklamcı Erol Olçok’un ismi Özel Sentez İlkokulu’na verilerek okul Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi yapıldı. Erol Olçok’un oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un ismi ise Ankara Yenimahalle’deki 36 derslikli Özel Dört İklim Ortaokulu/Anadolu Lisesi’ne verildi. 
Darbe girişimi sırasında Vatan Caddesi’nde vurularak hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank’ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank’ın ismi de İstanbul Maltepe’de bulunan 24 derslikli Özel Kasımoğlu Çoşkun Anadolu Lisesi’ne verildi. 7 Şubeli 238 öğrencili okulun adı Şehit İlhan Varank Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. 
FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç’un isimleri memleketleri Adana’daki FETÖ okulu Özel Burç Vural Fen Lisesi’ne verildi. Okulun adı Şehit Ahmet-Mehmet Oruç Spor Lisesi oldu. Yine Özel Harekât Daire Başkanlığına gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Komiser Zeynep Sağır’ın ismi Özel Burç İlkokulu’na verilerek okulun adı Şehit Zeynep Sağır Anadolu Lisesi yapıldı. 
Darbe gecesi içinde bulunduğu otomobilin üzerinden tankın geçmesi sonucu şehit olan Muhammet Ali Aksu’nun ismi İstanbul Büyükçekmece’deki Özel Beylikdüzü Fatih Anadolu Lisesi’ne verildi. Ankara’nın Kazan ilçesinde 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16’ları engellemeye çalışırken, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenlerden Kazanlı Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar’ın ismi Özel Huzur İlkokulu’na verildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...