HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

BBP'den başkanlık sistemi açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BBP'den başkanlık sistemi açıklaması
Bbp, Büyük Birlik Partisi, Başkanlık Sistemi, Yeni Anayasa, Musul, Doğan Ürgüp, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

BBP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp, yeni anayasa ile ilgili yaptığı açıklamada, başkanlığa destek sinyali verdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp, Musul'daki operasyona ilişkin, "Türkiye, Musul operasyonunda yer almalıdır. Hem sahada, hem de masada olmalıyız" dedi.

Ürgüp, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut ile Erzurum'da düzenlenen bölge istişare toplantısına katıldı.

Ürgüp, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 32 yıldır terör örgütü PKK ile mücadele ettiğini, bu mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

MUSUL OPERASYONU: TÜRKİYE HEM SAHADA HEM DE MASADA OLMALI

Musul operasyonunda PKK'nın PYD ile yer aldığının görüldüğünü ifade eden Ürgüp, terör örgütünün bölgede meşrulaşmaması için Türkiye'nin kararlı adımlar atması gerektiğini belirtti.

"Türkiye, Musul operasyonunda yer almalıdır." diyen Ürgüp, şunları söyledi:

"Sadece hava operasyonunda bulunmanın yeterli olmadığını söylüyoruz. Bu şekilde Türkmenler için, bölgedeki Arap ve Kürtler için bir şemsiye vazifesi görmeli ve bunların zarar görmemesi ya da en az zararla bu operasyondan çıkmalarının önünün açılması, hem de Musul'un statüsünün korunması adına ve gelecekteki statünün şekillenmesi adına bir rol oynamalı. Mutlaka Türkiye o masada olmalıdır. Hem sahada olmalıyız, hem de masada olmalıyız."

Fırat'ın doğusu-batısı diye bir sınır çizilemeyeceğini anlatan Ürgüp, "Fırat Kalkanı operasyonunda Türkiye'ye bir sınır çizmenin doğru olmadığını dile getiriyoruz. Fırat'ın doğusunda da, batısında da ne olursa olsun YPG/PKK yok edilmelidir. Nerede olursa olsun asla bu terör örgütlerinin varlığına müsaade edilmemelidir." diye konuştu.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK KONUSU

Ürgüp, Büyük Birlik Partisi olarak kuruldukları günden beri bu sistemin, bu düzenin değişmesi gerektiği görüşünü savunduklarını dile getirdi.

Haksızlıkların, zulümlerin, adaletsizliklerin olmadığı, kişi hak ve hürriyetlerinin tam olarak yaşatıldığı, tam demokratik adil bir Türkiye istediklerini aktaran Ürgüp, şöyle devam etti:

"Biz bu sisteme ve düzene karşıyız derken kastettiğimiz; antidemokratik darbe anayasasıyla yönetilen düzene karşı olduğumuzu söylüyoruz. Bunu eğer başkanlık sistemi getirecekse olabilir. Yarı başkanlık sistemi ile bu sağlanacaksa bu da olabilir. Parlamenter sistemle bu sağlanacaksa o da olur.

Biz sistemin adına sabitlenmiş değiliz. Sistemin mahiyeti daha önemlidir. Gerçekten kuvvetler ayrılığı prensibini tam olarak sağlayacak ve milletin arzu ettiği manada demokratik sivil bir anayasaya Türkiye'yi kavuşturacak ve herkesin kendisini birinci sınıf vatandaş hissettiği, adalete olan güvenin tam olarak sağlandığı, hak ve hürriyetlerin önündeki tüm engellerin kaldırıldığı, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, seçim kanunu ve sisteminin adil olduğu siyasi partiler yasasının demokratik ve adil olduğu bir sistem istiyoruz."

Ürgüp, muhalefet partilerinin yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalarda, tekliflerini net olarak ortaya koyması gerektiğini savundu.

İktidar partisinin de bu konudaki tekliflerini ortaya koymasını beklediklerini kaydeden Ürgüp, "Taslak geldiğinde, nasıl bir sistem öneriliyor? Sistemin içerisinde neler vardır? Elbetteki bunları gördükten sonra değerlendirmemizi yapacağız. Görüşümüzü ve kararımızı ondan sonra açıklayacağız. Şimdiden bir karar veya görüş beyan etmenin eksik olacağını düşünüyoruz. Türk milletinin ve devletimizin hayrına olan her ne isi bu güne kadar onun yanında durduk. Bundan sonra aynı metotla hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ürgüp ve Karabulut daha sonra partiye katılanlara rozetlerini taktı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...